Enemmän hyvinvointia, vähemmän pönötystä

loka 21, 2021

Cuckoo syntyi satunnaisesta jumppatuokiosta. Kasvuyrittäjä uskoo hyvinvointibisneksen kansainvälisiin mahdollisuuksiin eikä pelkää riskien ottamista.

Työhyvinvoinnin alalla toimiva Cuckoo kasvaa vauhdilla. Vaikka vauhti ja tavoitteet ovat kovia, toimitusjohtaja Veera Lehmosen päätä ei huimaa. Hän kertoo kasvuyrittäjyyden sopivan itselleen.

– Uskallan ottaa riskejä. Minusta tuntuisi pelottavammalta jäädä paikoilleen.

2014 perustettu yritys kasvoi viime vuonna 77 % ja ylsi ensimmäistä kertaa yli miljoonan euron liikevaihtoon. Yli 21 000 ihmistä käyttää Cuckoon pelillistä sovellusta, joka muistuttaa liikunnasta ja tauoista työpäivän lomassa. Liikkumisesta saa palkintoja, ja yritykset voivat kilpailla keskenään aktiivisuudesta.

Veera Lehmonen hyppäsi rohkeasti opiskelijasta yrittäjäksi, kun näki edessään kiinnostavan bisnesmahdollisuuden. Kollegan kanssa työharjoittelussa spontaanisti ideoitu taukojumppa toi energian lisäksi iloa työpäivään ja kasvatti yhteishenkeä. Jumppatuokiosta syntyneen Cuckoon missiona on saada ihmiset liikkumaan ja tekemään arjessaan pieniä fiksuja tekoja, jotka lisäävät niin hyvinvointia kuin yhteisöllisyyttä.


Asiakkaiden kanssa yritystä rakentamassa

Veera Lehmonen

Veera Lehmonen

Yrityksen perustamista varten Veera Lehmonen otti henkilökohtaisen lainan, jonka vanhemmat takasivat. Business Finlandin rahoituksen lisäksi sijoittajat vauhdittavat Cuckoon matkaa.

– Meillä on takana kaksi rahoituskierrosta, joiden tuloksena saimme 300 000 euroa enkelisijoittajilta, kertoo Lehmonen.

– Rahoituksen saaminen on iso onnistuminen. Se on merkki siitä, että joku uskoo sinuun.

Cuckoota on rakennettu alusta lähtien yhdessä asiakkaiden kanssa. Veera Lehmonen pitää sitä yhtenä menestykseen vaikuttavista tekijöistä, ja hän kannustaa menemään asiakkaille mahdollisimman pian.

– Omaa tuotetta ei kannata hautoa liian pitkään. On helpompaa saada rahoitusta, kun pystyy näyttämään edes jonkinlaista myyntiä. Myynti taas lisää itsevarmuutta. Kun saa ensimmäisen asiakkaan, niin seuraavan hankkimiseen on matalampi kynnys.


Oikeat osaajat oikeille paikoille

Oikeiden ihmisten löytäminen oikeille paikoille on Veera Lehmosen mukaan yksi toimitusjohtajan suurimmista haasteista. Cuckoolla on kaikkiaan 15 työntekijää, joiden onnistumisista hän iloitsee.

Veera Lehmonen

Veera Lehmonen

– Kasvuyrityksessä opitaan koko ajan, minkälaista osaamista tarvitaan. Kun firma kasvaa ja tarpeet muuttuvat, ihmisten pitää kasvaa mukana. Joskus se voi olla tuskallista.

Yrittämisessä Lehmosta motivoi mahdollisuus vaikuttaa ja muuttaa maailmaa. Hän haluaa tehdä ihmisten elämästä ja työelämästä onnellisempaa. Hauskanpito ja pönötyksen välttäminen ovat olennainen osa niin Cuckoon brändiä kuin Lehmosen ajatusmaailmaa.

Scale up -vaiheessa oleva yritys on päässyt Business Finlandin Nuoret innovatiiviset yritykset -ohjelmaan. Se auttaa kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvun kiihdyttämisessä.

– Se oli yksi unelma, joka toteutui. Toinen oli pääsy Aamu TV:hen. Olemme olleet siellä nyt seitsemän kertaa. Tulevaisuudessa haluan nähdä Cuckoon Times Squaren isoilla näytöillä, sanoo Lehmonen.


Veera Lehmosen vinkit yrittäjän hyvinvointiin

  • Mieti, millainen yrittäjyys sopii sinun ambitiotasoosi. Kaikkien ei tarvitse olla kasvuyrittäjiä.
  • Yritä löytää työn ja vapaa-ajan tasapaino.
  • Opettele sanomaan ei ja päästämään irti.
  • Määrittele oma roolisi yrityksessä.
  • Päivä- ja viikkokohtaiset tehtävälistat auttavat näkemään onnistumisia.
  • Pidä työpäivän aikana riittävästi taukoja, joiden aikana liikut edes vähän. Ne antavat energiaa ja vaikuttavat myös yöuneen.
  • Paranna hyvinvointiasi pienillä, säännöllisillä teoilla. Älä ota kerralla liian isoa palaa purtavaksi.
  • Ole itsellesi armollinen; huomenna on taas uusi päivä.


Tukea kasvuyrittäjyyteen

NewCo Helsingin kasvuyritystiimissä palvelemme ”oven avaajina” paikalliseen startup-ekosysteemiin, yhdistäen yrityksesi tarpeet laajaan verkostoomme. Autamme löytämään tarvitsemasi verkostot ja tiedot Helsingistä ja muualta. Tutustu startup-palveluihimme.

Lisää uutisia

Tiina Hakalan yritys valloittaa Suomea glitterillä ja kukkaseppeleillä

Tiina Hakala on kulkenut värikkään yrittäjäpolun Lontoosta ja omasta korumallistosta glittermeikkien kimallukseen. Parhaat liikeideat ovat syntyneet rohkeasti kokeilemalla. Jos olet nähnyt festivaaleilla ja yritystapahtumissa näyttäviä glitter-meikkejä, -tatuointeja...

Hyvät nettiarviot yllättivät itävaltalaiskahvilan

Bernhard Gerlichin Helsingissä pyörittämä The Good Coffee Company on kerännyt asiakkailtaan huippupisteet netissä. Miten se vaikuttaa myyntiin? Eerikinkadulla sijaitsevan The Good Coffee Companyn ovella on vilskettä. Turistipariskunta on saapunut myöhäiselle...