Hyvinvointiyrittäjä yhdisti harrastuksen ja työn

syys 28, 2020

Keväällä yrityksen perustanut Linda Kokkila auttaa ihmisiä voimaan paremmin. NewCo Helsingin palvelut antoivat hyvän pohjan yrittäjyyteen. Nyt omat verkostot ja suunnitelmallinen tekeminen kannattelevat eteenpäin.  

Linda Kokkilan päivä on lähtenyt käyntiin asiakasyrityksen kehonhuoltotunnin ohjaamisella. Aiemmin toimistotöitä tehnyt Kokkila on nyt auktorisoitu personal trainer, joka iloitsee siitä, että päivät täyttyvät liikunnasta tietokoneen ääressä istumisen sijaan. Keväällä perustettu hyvinvointialan yritys Awesome Training Finland auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

– Uskon siihen, että jokaiselle löytyy mielekäs tapa liikkua. En halua pakottaa ketään tiettyyn muottiin tai kuntosalille vastoin tahtoaan. Kun liikunta tuntuu hauskalta, sitä tulee myös tehtyä, kuvailee Linda Kokkila filosofiaansa.

Työssään yrittäjä painottaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä. Liikunnan lisäksi hän paneutuu asiakkaan tarpeiden mukaan myös ruokavalioon ja palautumiseen.

– Minua motivoi se, että voin auttaa asiakasta voimaan paremmin tässä hetkessä ja todennäköisesti myös saamaan hänelle lisää elinvuosia. Työ tuntuu merkitykselliseltä.


NewCo Helsinki auttoi alkuun

Liikunta on ollut aina tärkeä osa Linda Kokkilan elämää. Keskustelut uracoachina työskentelevän ystävän kanssa antoivat kipinän yrittäjyyteen, jossa työ ja harrastus yhdistyvät.

– Olin haudutellut yrittäjäksi ryhtymistä jo pitkään ja ystäväni rohkaisi minua pohtimaan asiaa tarkemmin. Ilmoittauduin vuoden mittaiseen personal trainer -koulutukseen ja päätin, että sen jälkeen perustan yrityksen, kertoo Kokkila.

NewCo Helsingin yritysneuvonnassa käy vuosittain noin 3000 asiakasta. Sitä kautta kulki myös Linda Kokkilan tie yrittäjäksi.

– Yritysinfosta sain konkreettista ja helposti ymmärrettävää tietoa yrityksen perustamisesta. Henkilökohtaisessa tapaamisessa yritysneuvojan kanssa kävimme läpi liiketoimintasuunnitelmaani. Päädyin esimerkiksi yksinkertaistamaan tuotteitani ja vähentämään niiden määrää.

NewCo Helsingin johtava asiantuntija Toivo Utso tekee yritysneuvontaa ja tuntee aloittavien yrittäjien tilanteen sekä haasteet.

– Monella asiakkaalla liiketoimintasuunnitelma on niin hyvin tehty, että se vaatii vain pientä viilausta. Laskelmat tuntuvat usein vaikeilta ja käymmekin yleensä asiakkaan kanssa tarkemmin läpi investointi-, kannattavuus- ja kassavirtalaskelmat, kertoo Utso.

– Suurimmalla osalla asiakkaista liikeidea on realistinen, mutta odotukset ja myyntitavoitteet liian korkeat. Niissäkin voimme auttaa, jatkaa Toivo Utso.


Verkostot ja onnistumiset vievät eteenpäin

Linda Kokkilan opiskelukavereista moni päätyi yrittäjäksi. Heistä on muodostunut tiivis ryhmä, jossa kaikki sparraavat toisiaan ja yhdessä etsitään vastaukset kinkkisiinkin kysymyksiin. Säännöllisissä tapaamisissa yrittäjäystävän kanssa käydään läpi tulevan kuukauden tekemistä.

– Yksinyrittäjänä koen sosiaaliset kontaktit todella tärkeiksi. Saan myös uusia näkökulmia työhöni. Kun omista suunnitelmista kertoo muille ja laittaa tehtävät kalenteriin, ne tulevat paremmin tehdyiksi, sanoo Kokkila.

Hyvinvointiyrittäjälle alkuvaihe tuntui haastavalta, kun asiakastyön sijaan päivät kuluivat monenlaisten selvitettävien ja hoidettavien asioiden parissa. Nyt onnistumiset ilahduttavat.

– Markkinointisuunnitelmani näyttää toimivan, kun asiakkaita on alkanut tulla muualtakin kuin lähipiiristä. Tunteet yrittäjänä vaihtelevat laidasta laitaan, mutta uusi asiakas tai hyvä palaute kannustavat eteenpäin, kertoo Kokkila.

– Kaikkein suurin onnistumiseni on kuitenkin ollut rohkeus perustaa yritys. Muistutan itselleni, että olen vasta alussa ja annan itselleni aikaa.

NewCo Helsingin Toivo Utso nauttii, kun voi auttaa aloittavia yrittäjiä ja näkee heidän menestyvän. Mitä neuvoja hänellä on yrittäjyydestä haaveilevalle?

– Aloita oman osaamisen ja motivaation kartoittamisesta. Selvitä itsellesi, onko sinusta yrittäjäksi. Tee suunnitelma, mieti asiakkaasi ja kiteytä tuotteesi. Pohdi, miten saat asiakkaat ostamaan tuotteita tai palveluja, mitä tämä kaikki maksaa ja mistä saat alkupääomaa. Aloittavalle pienyrittäjälle suosittelen ennen kaikkea hyvien suunnitelmien tekemistä.


Yrittäjä, pidä huolta itsestäsi!

Linda Kokkilan kolme hyvinvointivinkkiä yrittäjälle:

  1. Muista pitää taukoja. Jos teet töitä tietokoneella, poistu ruudun äärestä vähintään tunnin välein. Jos uppoudut helposti työhön, laita kello soimaan.
  2. Lisää liikettä päivääsi. Kokeile kävelyä ennen työpäivän alkua, merkitse venyttelytauko kalenteriin, ehdota palaveria ulos tai etsi sinua innostava jumppa netistä.
  3. Syö säännöllisesti 4–6 kertaa päivässä. Älä unohda kasviksia! Kiireisenä päivänä syö vaikka tomaatit suoraan purkista tai pilko paprika jo aamulla valmiiksi välipalaa varten.


Kiinnostaako yrittäjyys?

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle antaa tarvittavat tiedot, joilla pääset alkuun. Siirry lataamaan opas tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lisää uutisia

Tiina Hakalan yritys valloittaa Suomea glitterillä ja kukkaseppeleillä

Tiina Hakala on kulkenut värikkään yrittäjäpolun Lontoosta ja omasta korumallistosta glittermeikkien kimallukseen. Parhaat liikeideat ovat syntyneet rohkeasti kokeilemalla. Jos olet nähnyt festivaaleilla ja yritystapahtumissa näyttäviä glitter-meikkejä, -tatuointeja...

Hyvät nettiarviot yllättivät itävaltalaiskahvilan

Bernhard Gerlichin Helsingissä pyörittämä The Good Coffee Company on kerännyt asiakkailtaan huippupisteet netissä. Miten se vaikuttaa myyntiin? Eerikinkadulla sijaitsevan The Good Coffee Companyn ovella on vilskettä. Turistipariskunta on saapunut myöhäiselle...