Luotettavat neuvonantajat ovat elintärkeitä aloittavalle yrittäjälle

tammi 28, 2021

Nuoresta iästään huolimatta 28-vuotias Kujtim Kaciku on yrittäjänä vanha konkari. Ensimmäisen yrityksensä hän perusti jo 18-vuotiaana. Uusi yritys toi silti mukanaan uudet haasteet.

Kujtim Kaciku on saanut mallin ja neuvoja yrittämiseen lähipiiristään.

– Yrittäjyys on kiinnostanut minua nuoresta pitäen, perustinkin ensimmäisen yritykseni jo 18-vuotiaana. Lähelläni on paljon ystäviä ja sukulaisia, jotka toimivat yrittäjinä. Pidän haasteista, joita yrittäjänä oleminen tuo mukanaan.

Kosovosta Suomeen muuttanut Kaciku on asunut Suomessa 13 vuotta, käynyt Suomessa koulua ja opiskellut nosturinkuljettajaksi.

– Tykkään kuitenkin työskennellä autojen parissa, siksi autoala tuntui luontevalta. Ensimmäinen yritykseni oli rakennusalalla, mutta tämä ala tuntuu enemmän omaltani.

Kuljetuspalveluidea syntyi ruokatoimituksesta

Kaksi henkilöä ja auto autopesulassa.

Kaciku oli pesemässä autoa hallillaan viime vuoden vaihteessa ja tilasi kiireen keskelle ruokaa kuljetuksella. Uusi liikeidea syntyi ruokaa odotellessa.

–  Mieleeni välähti, että voisin kehittää vastaavan tyyppistä palvelua liittyen autoihin. Tiedän, että on olemassa paljon ihmisiä, jotka eivät joko osaa tai ehdi itse hoitaa autoihinsa liittyviä asioita, käyttää niitä itse huolloissa tai pesuissa.

Kaciku perusti elämänsä toisen yrityksen All in one Wash & Care Oy:n toukokuun alussa. Liikeideana on, että auton pesu-, rengas- tai huoltotyöhön sisältyy aina myös nouto ja palautus asiakkaalle. Palvelua käyttävät erityisesti autoliikkeet ja -vuokraamot, mutta myös yksityishenkilöt.

– Yrittämisessä on hienoa se, että pääsee tekemään just sitä omaa juttua mistä tykkää, ja saa antaa sille kaikkensa. Pidän myös asiakaspalvelusta ja siitä, että voin auttaa muita ihmisiä sellaisessa, mistä he eivät itse ole niin kiinnostuneita.

Hyvä tiimi auttaa yrityksen alkuvaiheen haasteissa

Kujtim Kaciku

Yrityksen alkuvaiheessa suurimpia haasteita ovat olleet asiakkaiden hankkiminen, markkinointi ja yhteistyökumppaneiden saaminen, listaa Kaciku.

– Niiden eteen on tehty ja tehdään jatkuvasti paljon töitä. Onneksi minulla on erittäin hyvä tiimi kasassa, he ovat alusta asti olleet mukana auttamassa, iso kiitos heille!

Alussa ja matkan varrella hän on saanut apua läheisiltä ystäviltä, Suomen Yrityskummien yrityskummilta, NewCo Helsingin yritysneuvojalta sekä autoalalla olevilta tuttavilta.

– Sen olen oppinut, että yksin ei kannata miettiä asioita liikaa vaan kysyä apua ja hakea tietoa. Olen suorittanut pari vuotta sitten yrittäjyyskurssin. Nyt aloitan yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisen, josta saan varmasti vielä lisää tietoa ja kokemusta yrityksen kehittämiseen. Tarvitsen lisää tietoa ainakin markkinoinnista ja sen kohdentamisesta.

Millaisia neuvoja antaisit henkilölle, joka nyt miettii yrittäjäksi ryhtymistä?

– Sanoisin, että valmistaudu erittäin mielenkiintoisiin ja yllättäviinkin haasteisiin. Sekä pidä huoli siitä, että ympärilläsi on henkilöitä, joilta voit kysyä tukea ja neuvoa matkan varrella. Ympäröi itsesi luotettavilla ja samanhenkisillä ihmisillä. Luota omaan tekemiseen äläkä luovuta!

Teksti: Anne Penttilä, kuvat: Ville Rinne

Lisää uutisia

Tiina Hakalan yritys valloittaa Suomea glitterillä ja kukkaseppeleillä

Tiina Hakala on kulkenut värikkään yrittäjäpolun Lontoosta ja omasta korumallistosta glittermeikkien kimallukseen. Parhaat liikeideat ovat syntyneet rohkeasti kokeilemalla. Jos olet nähnyt festivaaleilla ja yritystapahtumissa näyttäviä glitter-meikkejä, -tatuointeja...

Hyvät nettiarviot yllättivät itävaltalaiskahvilan

Bernhard Gerlichin Helsingissä pyörittämä The Good Coffee Company on kerännyt asiakkailtaan huippupisteet netissä. Miten se vaikuttaa myyntiin? Eerikinkadulla sijaitsevan The Good Coffee Companyn ovella on vilskettä. Turistipariskunta on saapunut myöhäiselle...