Suorahakualan uudistaja tähtää markkinajohtajaksi

loka 11, 2021

Pia Kantola nauttii työstään kasvavan yrityksen toimitusjohtajana. Hän kannustaa yrittäjiä rohkeuteen kasvun askeleiden ottamisessa.

Neljä vuotta sitten Pia Kantola marssi erityisen innoissaan tapaamaan kahta entistä kollegaansa. Rekrytointialalla uraa tehneet ystävykset olivat usein heitelleet ilmaan ajatuksia yhteisestä yrityksestä, mutta nyt Kantola halusi siirtyä sanoista tekoihin.

– Esittelin heille valmiin konseptin, hinnat ja koko paketin.

Tapaamisesta syntyi moderniin suorahakuun keskittyvä yritys, Taito Research. Kun vielä neljäs perustajaosakas liittyi joukkoon, koossa oli ammattitaitoinen tiimi, joka halusi haastaa suorahakualan perinteisiä tapoja ja vähentää siihen liittyvää mystiikkaa.

– Minua oli aina kummastuttanut, miksi suorahaku kestää niin kauan. Tunnistimme tarpeen perinteistä lyhyemmälle ja ytimekkäämmälle suorahakuprosessille, jonka tärkein osuus on laadukas ehdokaskartoitus, kertoo toimitusjohtaja Kantola.

– Prosessistamme on karsittu kaikki ylimääräinen. Keskitymme siihen, mikä tuottaa eniten lisäarvoa asiakkaalle ja hakijalle. Toimimme läpinäkyvästi ja tuomme kaiken datan asiakkaan saataville. On tärkeää, että asiakas tietää mistä maksaa.


Tasapainoilua ja hallittua riskinottoa

Asiakkaat ovat toivottaneet ketterän suorahaun tervetulleeksi. Taito Research pääsee kolmannella kokonaisella tilikaudellaan jo miljoonan euron liikevaihtoon.

– Meille kaikille perustajille oli heti alusta alkaen itsestään selvää, että haemme kasvua. Haluamme olla markkinajohtaja kuuden vuoden päästä, sanoo Kantola.

Kasvun mahdollistamiseksi Taito Research on palkannut rohkeasti uusia työntekijöitä. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 14 henkilöä. Rekrytointeihin löytyy myös toinen syy: halu työllistää ihmisiä ja kehittää osaajia suorahakualalle.

Pia Kantolan mukaan kasvu vaatii aina jonkinlaista riskinottoa, ja kasvuyrityksen johtaminen on jatkuvaa tasapainoilua. Yrityksen strategia ei voi olla kiveen hakattu.

– Riskien suhteen olemme olleet aika varovaisia ja huolehtineet siitä, että puskuria löytyy. Välillä kauhistuttaa, onko meidän oma rekrytointivauhtimme liian kova ja seuraavana päivänä taas tuntuu, että työntekijöitä ei ole tarpeeksi. Sen kanssa on opittava tasapainoilemaan.

– Kasvuvaiheessa olevassa yrityksessä ei voi tehdä täysin pitävää strategiaa. Täytyy elää vahvasti tilanteen mukaan ja pystyä tekemään nopeita päätöksiä. Se on yksi meidän vahvuuksistamme, toteaa Kantola.

Henkilöstön kasvukipuja Taito Research pyrkii ehkäisemään rauhoittamalla arkea ja toimimalla läpinäkyvästi: tavoitteita avataan jatkuvasti. Kantola haluaa, että yrityksessä jokainen voi kehittyä omaan tahtiin ja tehdä rauhassa töitä. Sen mahdollistaminen on yksi toimitusjohtajan tärkeimmistä tehtävistä.


Valitse kumppanit huolellisesti

Pia Kantola tiesi jo nuorena haluavansa yrittäjäksi. Ennen Taito Researchin perustamista hän kartutti ensin kokemustaan muiden yritysten palkkalistoilla ja otti sitten yrittäjyyteen liittyviä asioita haltuun toiminimellä työskennellessä.

Pia Kantola

Pia Kantola, Taito Researchin toimitusjohtaja.

– Pidän todella paljon kokonaisuuksien hallinnasta ja mahdollisuudesta toteuttaa itseään. Yrittämisessä viehättää myös ajatus siitä, ettei tarvitse tehdä jotain älyttömiä asioita vain siksi, että joku sanoo niin.

Uusia yrittäjiä Kantola kannustaa rohkeuteen. Jälkeenpäin saattaa harmittaa, jos jotain asiaa miettii turhan kauan.

– Seuraavan askeleen ottamista, kuten työntekijän palkkaamista, toimiston hankkimista tai vaikka uutta työkalua, ei kannata jäädä pohtimaan ikuisesti. Se on kasvun jarru. Kustannukset voivat ensin tuntua hurjilta, mutta siitäkin pääsee yli, kun liikevaihto kasvaa.

Kantolan mielestä kumppanit kannattaa valita yhtä huolellisesti kuin työntekijät. Kemiat ja yhteistyön toimivuus myös huonoina hetkinä ovat kriittisiä. Perustajien roolien miettimisellekin kannattaa uhrata hetki. Taito Researchissa perustajien roolit määriteltiin kunkin vahvuuksien perusteella. Roolit ovat eläneet sen mukaan, millaista uutta osaamista taloon on tullut.

– Älä ujostele kysyä mahdollisen yhtiökumppanin referenssejä ja tee kattava kartoitus, jos lähdet tekemään yhteistyötä tuntemattoman ihmisen kanssa. Osakassopimuksiin ja sopimuksiin ylipäätään kannattaa satsata. Puhukaa kaikesta avoimesti ja tehkää myös realistinen suunnitelma sen varalta, että yritys ei lähde lentoon.

– Yrittäminen ei ole tähtitiedettä. Se on vaan tosi kovaa duunia. Kuka tahansa voi lähteä yrittäjäksi ja onnistua siinä, mutta se vaatii vahvaa uskoa omaan juttuusi, sanoo Pia Kantola.


Pia Kantolan 3 vinkkiä ensimmäisen työntekijän rekrytointiin:

  1. Määrittele ensin, millaista osaamista tarvitset ja pidä siitä kiinni. Kun rekrytoi omaan yritykseen, prosessissa voi sokeutua ja nähdä potentiaalia kaikissa.
  2. Käy kandidaattien kanssa useampi keskustelu. Jos sinulla on yhtiökumppaneita, ota heidät mukaan keskusteluihin.
  3. Avaa kandidaateille yrityksen tilanne läpinäkyvästi, jotta he saavat heti mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan työnantajasta ja työyhteisöstä.

Tukea yrittäjyyteen

NewCo Helsingin yritysneuvojat tarjoavat luottamuksellista yritysneuvontaa yrityksen perustamiseen, aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Tutustu maksuttomiin yritysneuvontapalveluihimme.

Lisää uutisia

Enemmän hyvinvointia, vähemmän pönötystä

Cuckoo syntyi satunnaisesta jumppatuokiosta. Kasvuyrittäjä uskoo hyvinvointibisneksen kansainvälisiin mahdollisuuksiin eikä pelkää riskien ottamista. Työhyvinvoinnin alalla toimiva Cuckoo kasvaa vauhdilla. Vaikka vauhti ja tavoitteet ovat kovia, toimitusjohtaja Veera...

Rakkaudella tehtyä raakamakkaraa

Unkarilaiselle Ferenc Vilisicsille sanottiin, että suomalaiset eivät osta raakamakkaroita. Hän ei uskonut vaan perusti raakamakkaroita valmistavan yrityksen, joka tunnetaan korkeasta laadusta. Helsingin Punavuoressa sijaitsee niin mielenkiintoisen näköinen puoti, että...

Mahdollisuus onnelliseen vanhuuteen

Suomen ensimmäinen vanhusseurapalvelu työllistää eläkeläisiä ja tarjoaa seuraa yksinäisille vanhuksille. Yrityksen tarina sai alkunsa, kun sen perustaja Mirka Saarinen ei löytänyt seuraa yksinäisyyttä kokevalle papalleen. Kun toimitusjohtaja Mirka Saarinen perusti...

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!