Vaikuttavat virtuaalitapaamiset valloittavat maailmaa

helmi 25, 2021

Glue mahdollistaa eri puolilla maailmaa olevien ihmisten tapaamiset virtuaalimaailmassa. Vauhdilla kehittyvä teknologia on tehnyt virtuaalikohtaamisista todentuntuisia.

Kun Jussi Havu kuuli suomalaisten sijoittajapiirien kautta, että Glue Collaboration tarvitsi uuden Glue-virtuaalitapaamisalustan johtoon kansainvälistä kaupallista osaamista, hän kiinnostui heti. Kansainvälisessä startupissa työskennellyttä Havua häiritsi jatkuva matkustaminen, joka kuormitti niin henkilökohtaista elämää kuin ympäristöä.

– Gluen lupaus liikematkustamisen vähentämisestä ja paremman etäläsnäolon luomisesta sopi hyvin arvoihini. Näin myös ison potentiaalin Gluen teknologiassa, kertoo vuodesta 2019 toimitusjohtajana työskennellyt Havu.

Glue auttaa yksilöitä ja tiimejä eri puolilla maailmaa tekemään yhteistyötä etänä tehokkaammin ja ympäristön kannalta kestävämmin. Hiilijalanjälki pienenee ja aikaa sekä rahaa säästyy, kun kohtaamiset tapahtuvat virtuaalitodellisuudessa Glue-alustalla. Osallistujilla on VR-lasit päässään ja virtuaalisessa neuvotteluhuoneessa heitä edustavat avatar-hahmot.

– Tapaamiset, jotka aiemmin hoidettiin kasvokkain, onnistuvat nyt yhtä tehokkaasti Gluessa. Vaikka hahmot ovat virtuaalisia, tunne on sama kuin kohtaisit jonkun oikeassa elämässä. Kehittämämme avatarit välittävät niin paljon nonverbaalista kommunikaatiota, sanoo Havu.

Glue on markkinajohtajien joukossa

Kuva Glue Boardroomin virtuaalitilasta.

Henrik Keinonen vastaa NewCo Helsingillä extended reality (XR)- ja lohkoketju-toimialoista sekä startup-kumppanuuksien kehittämisestä. Keinonen auttaa laajennettua todellisuutta hyödyntäviä startup-yrityksiä ja tuntee niiden toimintaympäristön. Toimiala on innovatiivinen ja sen kehitys on nopeaa.

– Ala tulee kasvamaan tulevaisuudessa ja koronan kaltaiset pandemiat lisäävät laajennetun todellisuuden käyttöä. Näen näissä uusissa teknologioissa tulevaisuuden toivoa: mahdollisuuden jopa ratkoa isoja globaaleja ongelmia kuten ilmastonmuutosta ja ikääntymisen tuomia haasteita, sanoo Keinonen.

Jussi Havun mukaan kasvu tulee olemaan tästä eteenpäin huomattavasti nopeampaa, kuin mitä se on tähän asti ollut.

– Virtuaalialustojen kasvua vauhdittavat etäläsnäoloa parantavien teknologioiden nopea kehitys, virtuaalialustojen tarvetta tukevat sosiaaliset trendit kuten etätyön yleistyminen sekä VR-laitteiden merkittävästi alentuneet kustannukset.

Koronapandemian myötä kiinnostus Glue-alustan tyyppisiin palveluihin ja samalla niiden tarjonta on kasvanut. Lisääntyneestä kilpailusta huolimatta Gluella pyyhkii hyvin.

– Meidän markkinassamme kilpailee 50–100 yritystä, jotka pyrkivät ratkaisemaan samantyyppisiä ongelmia samankaltaisin keinoin. Glue on saavuttanut johtavan aseman, olemme selkeästi viiden potentiaalisimman yrityksen joukossa, kertoo Havu.

– Vahvuutemme on laadukas ja käytettävyydeltään hyvä kokemus. Lisäksi olemme panostaneet merkittävästi pilvipalvelupuoleen ja Gluen arkkitehtuuriin. Se mahdollistaa palvelun skaalautuvuuden ja yritysasiakkaalle tärkeät asiat kuten tietoturvan, palvelun saatavuuden ja stabiliteetin.

Sijoittaja tuo rahan lisäksi asiantuntemusta

Jussi Havu

Rahoituksen varmistaminen kuuluu Gluen toimitusjohtajan työhön. Perinteiseen startupiin verrattuna Gluella oli huomattavasti enemmän työntekijöitä jo heti alussa, mikä asettaa rahoitukselle omat haasteensa.

– Tiimin koko oli 30 henkeä siinä kohtaa, kun Glueta alettiin rakentaa. Yrityksen kulupohja on silloin aivan erilainen, kuin startupissa, jossa on vain pari perustajaa. Niin itsellä kuin sijoittajilla täytyy olla vahva usko siihen, että syntyy kannattavaa liiketoimintaa, kuvailee Jussi Havu.

– Ulkopuolinen sijoittaja jakaa yrittäjäriskiä ja parhaimmillaan tuo myös asiantuntemustaan yrityksen kasvattamiseen. Ammattisijoittajat, jotka ovat työskennelleet startupien parissa pitkään, tietävät, mistä kaikkialta tukea ja rahoitusta voi saada.

NewCo Helsingin Henrik Keinonen painottaa, että vaikka rahoituksen saaminen on kilpailtua, niin hyviin hankkeisiin rahaa löytyy aina.

– Sijoittajat katsovat ensisijaisesti kolmea asiaa: kuinka hyvä tiimi on, mikä on markkinapotentiaali ja miten tuote tai palvelu eroaa olemassa olevista. Myös tuotteen tai palvelun kansainvälinen skaalautuvuus ja innovatiivisuus ovat tärkeitä. Usein sijoittajat keskittyvät niihin toimialoihin, joista he itse ymmärtävät ja joissa heillä itsellään on taustaa sekä annettavaa.

Gluessa jokainen pääsee vaikuttamaan

Jussi Havun mielestä on positiivista, että startupit ovat saaneet näkyvyyttä esimerkiksi Slushin myötä ja nuoret lähtevät rohkeasti edistämään ideoitaan yrittäjinä. Hän muistuttaa, että startup-yrittäjyys ei ole vain nuorten ja uransa varhaisessa vaiheessa olevien juttu.

– Idean löytämisen kannalta voi olla eduksi, että on jo enemmän kokemusta työskentelystä muissa yrityksissä. Työelämässä pidempään olleilta voi löytyä syvempää ymmärrystä ongelmasta, jota lähdetään ratkaisemaan.

Gluessa tehdään töitä matalalla hierarkialla. Jussi Havun mukaan johtaminen perustuu vahvaan luottamukseen: työntekijät osaavat asiansa. Yrityksessä kaikki osallistuvat päätöksentekoon.

– Uskon, että mahdollisuus johtaa omaa työtään ja tehdä päätöksiä motivoi ihmisiä olemaan osa tätä tarinaa.

Tarina jatkuu ja Glue menee vauhdilla eteenpäin. Kunnianhimoiset tavoitteet kuuluvat startupien luonteeseen.

– Me haluamme olla maailman johtava tilallisen kommunikaation alusta. Konkreettisena tavoitteena on päästä seuraavan 3–5 vuoden aikana miljoonan käyttäjän tasolle. Se nostaa meidät siihen kokoluokkaan, jota tavoittelemme yhdessä meidän sijoittajien kanssa, sanoo Jussi Havu.

Lue lisää:

NewCo Accelerator, kiihdyttämö varhaisen vaiheen startupeille

NewCo Helsingin palvelut startupeille

Helsinki XR Center

Kuvat: Glue Collaboration

Lisää uutisia

Enemmän hyvinvointia, vähemmän pönötystä

Cuckoo syntyi satunnaisesta jumppatuokiosta. Kasvuyrittäjä uskoo hyvinvointibisneksen kansainvälisiin mahdollisuuksiin eikä pelkää riskien ottamista. Työhyvinvoinnin alalla toimiva Cuckoo kasvaa vauhdilla. Vaikka vauhti ja tavoitteet ovat kovia, toimitusjohtaja Veera...

Suorahakualan uudistaja tähtää markkinajohtajaksi

Pia Kantola nauttii työstään kasvavan yrityksen toimitusjohtajana. Hän kannustaa yrittäjiä rohkeuteen kasvun askeleiden ottamisessa. Neljä vuotta sitten Pia Kantola marssi erityisen innoissaan tapaamaan kahta entistä kollegaansa. Rekrytointialalla uraa tehneet...

Rakkaudella tehtyä raakamakkaraa

Unkarilaiselle Ferenc Vilisicsille sanottiin, että suomalaiset eivät osta raakamakkaroita. Hän ei uskonut vaan perusti raakamakkaroita valmistavan yrityksen, joka tunnetaan korkeasta laadusta. Helsingin Punavuoressa sijaitsee niin mielenkiintoisen näköinen puoti, että...

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!