NewCo Helsinki neuvoo yrittäjiä koronatilanteessa

Alueesi korona-apu yrittäjälle -banneri

NewCo Helsingin yritysneuvojat auttavat

NewCo Helsingin yritys- ja startup-neuvontaa toteutetaan toistaiseksi myös etäyhteydellä. Jos haluat varata ajan yritysneuvontaan (45 tai 90min), voit soittaa numeroon +358 (09) 310 36360 arkisin klo 9-11 tai täyttää ajanvarauslomakkeen tästä. Muina aikoina yhteydenotot: yrityshelsinki@hel.fi tai startup@hel.fi.

Coronavirus info in other langueges:
Read coronavirus info in English here.
Koroonainfo lühidalt eesti keeles
Краткая информация о коронa ситуации

Koronainfo arabiaksi.

Yritysneuvojamme listasivat hyödyllisiä linkkejä ja palveluja, joita on tarjolla yrittäjille koronatilanteen tueksi:

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen tiedottaa kaupungin uusista päätöksistä ja suosituksista koronatilanteeseen liittyen. Pormestarin infot ovat katseltavissa Helsinki kanavalla: www.helsinkikanava.fi sekä Facebookissa. Helsinki julkaisee ajankohtaista tietoa koronatilanteesta myös verkkosivuillaan www.hel.fi/koronavirus.

Helsingin kaupunki tarjoaa monipuolisia työllisyyspalveluita helsinkiläisille työnhakijoille ja tukee pääkaupunkiseudun työnantajia työllistämisessä Uudenmaan TE-palveluiden ohella.

Kaikki koronasta yrittäjälle -banneriSuomen Yrittäjät ylläpitää kattavaa Kaikki koronasta yrittäjälle –sivustoa.

Yrittäjillä on myös #ostapieneltä -tukiryhmä Facebookissa.
Pienyrittäjät saavat ryhmässä vertaistuen lisäksi tukea Suomen Yrittäjien lakineuvojalta ja terapeutilta. Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin klo 15-20. Koronaviikkojen ajan psykoterapeutti moderoi ryhmää kolme tuntia päivässä.

Elinkeinoelämän keskusliitto suosittelee yrityksiä varautumaan koronaviruksen mahdolliseen laajamittaiseen leviämiseen ja on muun muassa koonnut sivuilleen varautumisen huoneentaulun.

Suomen Yrityskummien verkosto tarjoaa pk-yrityksille maksutonta tukea taloudellisen tilanteen selkeyttämisessä.

Viranomaisten sivustot

Patentti- ja rekisterihallitus on ilmoittanut, että PRH:n asiakaskäyntipalvelu suljetaan toistaiseksi, sähköiset palvelut toimivat normaalisti. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 029 509 5050 (avoinna ma-pe klo 9.00-16.15), ja sähköiset asiointi- ja tietopalvelut löytyvät prh.fi-sivustolta, kohdasta ”Palvelut netissä”.

Verohallinto on julkaissut sivuillaan päivittyvän uutisen koronatilanteesta. Tähän mennessä on kerrottu muun muassa, että yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä.

Valtiovarainministeriö on kerännyt kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksista vastuualueellaan.

Työterveyslaitos on koostanut ohjeita työntekijöille ja työnantajille koronavirusepidemiaan varautumiseksi.

Talous ja rahoitus

Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu neuvoo ja auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä normaalin puhelun hinnalla. Talousapu-neuvonta palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 9-16 numerossa +358 29 502 4880.

Kustannustuki: Valtiokonttorista haettava yritysten kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan koronaepidemian aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika päättyi 30.9. klo 16.15.

Finnvera on koonnut tietoa miten yritys voi toimia koronaviruksen aiheuttamissa talousvaikeuksissa ja miten Finnveran rahoitusta voi hyödyntää. Lisätietoa Finnveran palveluista poikkeustilanteessa.

Tasekirjailijat ry keräsi tietoa miten selvitä koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista haasteista.

Yrityssaneeraus voi palauttaa yrityksen toimintakyvyn. Lue Asianajotoimisto Lindblad & Co kirjoittama artikkeli.

Päättyneet tuet

Sulkemiskorvauksen hakuaika päättyi 31.8.2021 klo 16:15.

Tapahtumatakuun haku päättyi 31.8.2021 klo 16:15.

Kustannustuen neljäs hakukierros päättyi 30.9.2021 klo 16.15.

Yksinyrittäjän toimintatuen hakuaika on päättynyt 30.9.2020 klo 23:59.

ELY-keskuksien ja Business Finlandin tukien hakuajat ovat päättyneet 8.6.2020 klo 16.15.

Tuet ja hyvitykset ravitsemisyrityksille vuonna 2020:
1 Hyvitys toiminnan rajoittamisesta, hakuaika on päättynyt 31.8.2020.
2 Tuki uudelleentyöllistämiseen, hakuaika on päättynyt 31.10.2020.

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan on tuli voimaan 8.4.2020 ja on voimassa pidennetysti 30.11.2021 asti.

Lue työ- ja elinkeinoministeriön kysymyksiä ja vastauksia yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan.

Lue TE-palvelujen ohjeet työnhakijaksi ilmoittautuvalle yrittäjälle (pdf).

Yrittäjäkassa (ent. Suomen yrittäjäin työttömyyskassa SYT) kertoo miten tulee toimia, jos yrittäjä joutuu karanteeniin tai sairastuu, ja milloin ja missä tilanteessa kassa voi maksaa päivärahaa.

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!