Oppaat

Tutustu oppaisiin 

Olemme tuottaneet sinulle monipuolista tietoa yrittäjyydestä, joten voit itsenäisesti aloittaa tutustumisen aiheeseen ja palata myös uudestaan sen pariin. Lisäksi olemme keränneet tapahtumissamme esiintyneiltä asiantuntijoilta aineistoa, jotka voisivat mahdollisesti auttaa juuri sinut eteenpäin yrittäjyydessä. Materiaalipankistamme löydät eri koulutuksissa ja tapahtumissa käytetyn aineiston. 

Kuvalliset ohjeet yksinyrittäjien toimintatuen hakemiseksi 2020

Helsingin kaupunki on avannut 20.4.2020 haun yksinyrittäjän toimintatukeen. Yksinyrittäjien toimintatuki on 2000 euron arvoinen kertakorvaus yksinyrittäjälle yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjien tukea on mahdollista hakea 30.9.2020 saakka, ja korvausta voi saada ajalta 16.3. – 31.8.2020. Lue lisää täältä. 

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2020

Suomen uusyrityskeskusten verkosto julkaisee vuosittain päivitetyn oppaan alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Oppaassa on ajantasaisin tieto yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyen. Opas jaetaan kaikille yrittäjäksi aikoville maamme uusyrityskeskusten kautta ja sähköisen version voi ladata maksutta verkosta.

Liiketoimintasuunnitelman ohjeet ja pohjatiedostot

Esitys kevytyrittäjyydestä 2020

Omapajan esitys kevytyrittäjyydestä maaliskuun 2020 asiantuntija-aamupäivässä.

Yrittäjäksi Suomeen

Yrittäjäksi Suomeen – mitä lupia tarvitset?

Yrittäjä, näin tunnistat ja torjut huijaukset

Yrityksiin kohdistuvat huijaukset ja petosrikollisuus ovat lisääntyneet 2000-luvulla merkittävästi. Pelkästään hakemistopalveluhuijauksista aiheutuu vuositasolla yrityksille yli 20 miljoonan lasku. Tässä oppaassa esitellään yleisimmät yrityksiin kohdistuvat huijaukset. Kerromme myös, mitä pitää tehdä, jos joutuu huijausyrityksen kohteeksi tai huomaa tulleensa huijatuksi.

Ravintolaopas

Ravintolan tai kahvilan perustaminen on monivaiheinen polku, jonka varrella kohtaat kokojou­kon välttämättömiä määräyksiä, säädöksiä, lupa-asioita ja viranomaisia. Oppaaseen on koottu käytännön neuvoja, joilla nopeutat yrityksesi alkutaivalta. Huolellinen valmistautuminen, hyvin tehdyt suunnitelmat ja oikea järjestysvarmistavat asioiden sujuvan etenemisen.

Anvisningar med bilder för att ansöka om verksamhetsstöd 2020

Helsingfors stad har öppnat ansökningen för ensamföretagares verksamhetsstöd 20 april 2020. Verksamhetsstödet för ensamföretagare är en engångsersättning på 2 000 euro för de kostnader som orsakats företagsverksamheten under coronakrisen. Man kan ansöka om stöd till ensamföretagare fram till 30.9.2020 och stödet beviljas för tiden 16.3 – 31.08.2020. Läs mer här.

Guiden – Bli företagare i Finland

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle (arabiaksi)

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle (viroksi)

Teejuht ettevõtte asutajale

 

Ravintolaopas (arabiaksi)

 

Tapahtumamateriaalit

How To Get Your Startup Funded? 24.8.2020

Body Language workshop

Videomateriaali

Olemme tuottaneet sinulle videoita yrittäjyydestä ja yrittämiseen liittyvistä toimenpiteistä, joten voit itsenäisesti aloittaa tutustumisen aiheeseen ja palata myös uudestaan sen pariin.  

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiitos tilauksesta!

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Thank you!

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiitos tilauksesta!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!