Oppaat

Tutustu oppaisiin 

Olemme tuottaneet sinulle monipuolista tietoa yrittäjyydestä, joten voit itsenäisesti aloittaa tutustumisen aiheeseen ja palata myös uudestaan sen pariin. Lisäksi olemme keränneet tapahtumissamme esiintyneiltä asiantuntijoilta aineistoa, jotka voisivat mahdollisesti auttaa juuri sinut eteenpäin yrittäjyydessä. Materiaalipankistamme löydät eri koulutuksissa ja tapahtumissa käytetyn aineiston. 

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Suomen uusyrityskeskusten verkosto julkaisee vuosittain päivitetyn oppaan alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Oppaassa on ajantasaisin tieto yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyen. Opas jaetaan kaikille yrittäjäksi aikoville maamme uusyrityskeskusten kautta ja sähköisen version voi ladata maksutta verkosta.

Liiketoimintasuunnitelman ohjeet ja pohjatiedostot

Kokosimme materiaalit muilla kielillä omille sivuilleen

Ravintolaopas

Ravintolan tai kahvilan perustaminen on monivaiheinen polku, jonka varrella kohtaat kokojou­kon välttämättömiä määräyksiä, säädöksiä, lupa-asioita ja viranomaisia. Oppaaseen on koottu käytännön neuvoja, joilla nopeutat yrityksesi alkutaivalta. Huolellinen valmistautuminen, hyvin tehdyt suunnitelmat ja oikea järjestysvarmistavat asioiden sujuvan etenemisen.

Esitys kevytyrittäjyydestä 2020

Omapajan esitys kevytyrittäjyydestä maaliskuun 2020 asiantuntija-aamupäivässä.

Yrittäjä, näin tunnistat ja torjut huijaukset

Yrityksiin kohdistuvat huijaukset ja petosrikollisuus ovat lisääntyneet 2000-luvulla merkittävästi. Pelkästään hakemistopalveluhuijauksista aiheutuu vuositasolla yrityksille yli 20 miljoonan lasku. Tässä oppaassa esitellään yleisimmät yrityksiin kohdistuvat huijaukset. Kerromme myös, mitä pitää tehdä, jos joutuu huijausyrityksen kohteeksi tai huomaa tulleensa huijatuksi.

Perintäopas

Oppaan tavoite on auttaa pienyrittäjiä välttämään perintä. Oppaasta löytyy myös yleisesti tietoa perinnästä, miksi perintää joudutaan useimmiten toteuttamaan sekä vinkkejä kestävän luotonhallinnan tekemiselle.

Startup- ja tapahtumamateriaalit

How to Get Your Startup Funded?

Osakassopimusopas

Videomateriaali

Olemme tuottaneet sinulle videoita yrittäjyydestä ja yrittämiseen liittyvistä toimenpiteistä, joten voit itsenäisesti aloittaa tutustumisen aiheeseen ja palata myös uudestaan sen pariin.