Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma (LTS)

Liiketoimintasuunnitelma toimii sinulle tiekarttana liiketoiminnan suunnittelussa ja toimiessasi yrittäjänä. Sen tarkoitus on:

  1. Konkretisoida tulevaa tekemistä käytännön tasolle
  1. Jäsentää tarkemmin toiminnan eri osa-alueita esim. tuotteistus, hinnoittelu, asiakaskohderyhmät, markkinointi ja myynti.
  1. Selventää aiotun yritystoiminnan kannattavuutta ja menestymisen mahdollisuuksia suunnitelmiin perustuvien laskelmien avulla.

 

Tästä löydät hyvät työkalut itsellesi:

Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen (pdf)

Liiketoimintasuunnitelman (LTS) pohja (docx)

Laskelmapohjat (xlsx)

Kassavirtalaskelma (xlsx)


Jotta et olisi yksin uuden ääressä, järjestämme myös maksuttomia koulutuksia liiketoimintasuunnitelman ja siihen olennaisena osana liittyvien laskelmien tekemiseen. Nämä laskelmat ovat:

  1. Rahoituslaskelma
  2. Kannattavuuslaskelma
  3. Myyntilaskelma
  4. Kassavirtalaskelma

Opit käyttämään liiketoimintasuunnitelmaa yrityksesi aloituksen ja toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Tee liiketoimintasuunnitelmasi huolella: määrittele kohderyhmäsi ja houkutteleva liikeidea, tuotteista ja hinnoittele tuotteesi/palvelusi. Näin sinulla on käytännön askelmerkit myynnin ja markkinoinnin käynnistämiseksi. Muista myös määritellä tavoitteet, joihin tähtäämällä saat liiketoiminnastasi kannattavaa.

Ilmoittaudu liiketoimintasuunnitelmakoulutukseen tästä, ja lataa liiketoimintasuunnitelma- ja laskelmapohjat yllä olevista linkeistä.

Kun olet käynyt yritysinfon ja LTS-koulutuksen, saat enemmän irti henkilökohtaisesta yritysneuvonnasta.

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!