Starttiraha

Starttiraha

Uudella yrittäjällä on mahdollisuus hakea TE-toimiston/kunnan myöntämää starttirahaa. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen käyttöön eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttirahaa myönnetään 6 kk kerrallaan ja sitä voi saada 1-2 jaksoa. Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, joka on arvioitu kannattavaksi esimerkiksi uusyrityskeskuksessa.

Miten haetaan?

Yrittäjän starttirahan myöntää TE-toimisto tai helsinkiläisille kuntakokeilun asiakkaille Helsingin kaupunki. Starttirahaa haetaan ennen kuin olet perustanut yrityksen. Tukea ei voida myöntää, jos päätoiminen yritystoiminta on aloitettu jo ennen tukipäätöksen tekemistä. Yrityksen rahoitus ja mahdollinen liiketila järjestetään ennen hakemuksen lähettämistä.

Hakemusta varten tarvitset liiketoimintasuunnitelman (LTS) ja kannattavuuslaskelmat. Lisäksi liitteeksi tarvitaan myös hakijan CV, verovelkatodistus, (esi)sopimus toimitiloista ja mahdollinen lainalupaus rahoitusta varten. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua starttirahahakemuksen tekemiseen, tulee sinun olla yhteydessä TE-toimistoon: starttiraha.uusimaa@te-toimisto.fi tai kuntakokeilun asiakkaana starttiraha@hel.fi

Hae starttirahaa Oma-asiointi verkkopalvelunpalvelun kautta.

Jos sinulla ei ole mahdollista käyttää verkkopalvelua, lataa ja täytä paperinen lomake: TE-toimiston tulostettava lomake (doc) tai tulostettava lomake kuntakokeilun asiakkaalle (doc).

Ehdot tuen saamiseen

Uuden yrityksen starttirahan saamisen ehtoja ovat hakijan valmiudet alalle ja yrittäjäksi, muu uuden yrityksen rahoitus, tiedossa oleva liiketila yms. Esteenä puolestaan voi olla mm. yrittäjän saamat muut tulot tai luottotiedoissa näkyvät maksuhäiriöt.

Tarkemmat tiedot Starttirahan ehdoista löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Uusimman esitteen hakuprosessista löydät täältä.

Starttiraha maksetaan kerran kuussa jälkikäteen saajan tekemän maksatushakemuksen perusteella. Maksatushakemus on toimitettava ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskukselle (KEHA-keskus) viimeistään kahden kuukauden kuluessa jakson päättymisestä.

Muista myös Startti Plus -palvelu

Jos sinulle on myönnetty starttirahaa, sinulla on myös mahdollisuus hyödyntää Startti Plus -palvelua, joka on TE-toimiston tarjoama myynnin ja markkinoinnin asiantuntijapalvelu uusille yrityksille.

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!