Starttiraha

Starttiraha

Uudella yrittäjällä on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää starttirahaa. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen käyttöön eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttirahaa myönnetään 6 kk kerrallaan ja sitä voi saada 1-2 jaksoa. Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, joka on arvioitu kannattavaksi esimerkiksi uusyrityskeskuksessa.

Miten haetaan?

Yrittäjän starttirahan myöntää TE-toimisto. Starttirahaa haetaan ennen kuin olet perustanut yrityksen. Tukea ei voida myöntää, jos päätoiminen yritystoiminta on aloitettu jo ennen tukipäätöksen tekemistä. Yrityksen rahoitus ja mahdollinen liiketila järjestetään ennen hakemuksen lähettämistä.

Hakemusta varten tarvitset liiketoimintasuunnitelman (LTS) ja kannattavuuslaskelmat. Lisäksi liitteeksi tarvitaan myös hakijan CV, verovelkatodistus, (esi)sopimus toimitiloista ja mahdollinen lainalupaus rahoitusta varten. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua starttirahahakemuksen tekemiseen, tulee sinun olla yhteydessä TE-toimistoon: starttiraha.uusimaa@te-toimisto.fi.

Ehdot tuen saamiseen

Uuden yrityksen starttirahan saamisen ehtoja ovat hakijan valmiudet alalle ja yrittäjäksi, muu uuden yrityksen rahoitus, tiedossa oleva liiketila yms. Esteenä puolestaan voi olla mm. yrittäjän saamat muut tulot tai luottotiedoissa näkyvät maksuhäiriöt.

Tarkemmat tiedot Starttirahan ehdoista löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Uusimman esitteen hakuprosessista löydät täältä.

Muista myös Startti Plus -palvelu

Jos sinulle on myönnetty starttirahaa, sinulla on myös mahdollisuus hyödyntää Startti Plus -palvelua, joka on TE-toimiston tarjoama myynnin ja markkinoinnin asiantuntijapalvelu uusille yrityksille.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiitos tilauksesta!

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Thank you!

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiitos tilauksesta!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!