Helsinki Startup Kit yhteistyössä Slush Node

Parhaat vinkit startupillesi

 

Helsingin ainutlaatuinen startup-ekosysteemi on sijoittunut erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa. Täällä on helppo paitsi verkostoitua muiden toimijoiden kanssa, myös löytää rahoitusta ja lahjakasta työvoimaa startupille. Helsingissä ilmapiiri on kansainvälinen ja elämänlaatu korkea.

Nyt Helsingin kaupunki on yhdessä Slushin kanssa kehittänyt ”aloituspakkauksen” etänä toimiville ja toimintaansa kehittäville startupeille. Pakkauksen sisältämät arvokkaat vinkit auttavat juuri sinua ja startupiasi pääsemään osaksi tätä erityislaatuista ekosysteemiä.

Helsingin kaupungin tavoitteena on tehdä Helsingistä entistä yritysystävällisempi toimintaympäristö, jossa arkikin on sujuvaa. Helsinki tarjoaa valtavasti erilaisia palveluita startupeille, jotka tavoittelevat menestystä, kasvua ja kehitystä. Alta löydät parhaat keinot, joilla saat startupisi toiminnan käyntiin ja kasvamaan – etänä.

Helsinki Startup Database

Helsinki on liittynyt osaksi kansainvälistä, startup-ekosysteemejä yhteen kokoavaa verkostoa. Business Helsingin ja Dealroomin yhdessä tuottamaan palveluun on koottu yhteen lähes 2000 startupia, yli 100 sijoittajaa, 30 000 työpaikkaa ja 224 yritystä. Tietokannasta löytyy myös tietoa muun muassa rahoituskierroksista. Tutustu tietokantaan.

Kokeilualustat

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö, joka kehittää toimivaa kaupunkia yhdessä yritysten, korkeakoulujen, muiden julkisen sektorin toimijoiden sekä helsinkiläisten kanssa. Forum Viriumin tavoitteena on tehdä Helsingistä maailman toimivin älykaupunki.

Testbed Helsinki -sivuston kautta löydät kattavasti Helsingin kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia.

Jätkäsaari Mobility Lab on Helsingin älykkään liikkumisen kokeilualusta. Jätkäsaari Mobility Lab mahdollistaa uusien älyliikenneratkaisujen kokeilun aidossa ympäristössä.

HUS Testbed – HUS Helsingin yliopistollinen sairaala tarjoaa terveysteknologiayrityksille mahdollisuuden kehittää ja kokeilla tuotteitaan ja palveluitaan aidossa sairaalaympäristössä.

Soft landing Helsinkiin

Business Helsinki kumppaneineen tarjoaa erilaisia palveluita, joilla taataan pehmeä laskeutuminen Helsinkiin sekä mahdollisuus tutustua uuteen liiketoimintaympäristöön. Business Helsingin palvelut tukevat yrityksen perustamisessa ja kasvattamisessa, verkostojen rakentamisessa ja Helsinkiin kotiutumisessa.

Helsinki Business Hub tarjoaa palveluita ulkomaalaisomisteisille yrityksille, jotka harkitsevat toiminnan aloittamista Helsingissä ja sen lähialueilla.

The Spouse Programin tukipalvelut on tarkoitettu puolisoille, jotka ovat muuttaneet Suomeen yhdessä tänne työskentelemään palkattujen kumppaneidensa kanssa. The Spouse Program järjestää muun muassa verkostoitumismahdollisuuksia, ohjausta ja tapahtumia.

Hautomot ja kiihdyttämöt

Helsingin kaupunki on käynnistänyt uuden hautomo- ja kiihdyttämöpalveluita startupeille tarjoavan NewCo Accelerator -palvelun. NewCo Acceleratorin pääkohderyhmää ovat korkean kasvupotentiaalin startupit, jotka etsivät rahoitusta, mutta joilla on vaikeuksia löytää sopivia palveluntarjoajia koronaviruspandemian aiheuttaman talouskriisin vuoksi.

Tietoa muista hautomoista ja kiihdyttämöistä löydät alta.

Aalto Startup Center

Aalto Startup Center tarjoaa hautomo- ja kiihdyttämöpalveluita aloitteleville startupeille.

Epicenter Helsinki

Epicenter Helsinki auttaa startupeja, suuryrityksiä ja scaleup-kasvuyrityksiä tehostamaan kasvuaan.

Health Incubator Helsinki

Health Incubator Helsinki on tutkimuspohjaisille terveysalan ryhmille ja startupeille suunnattu, kolme vuotta kestävä hautomo-ohjelma.

Helsinki Business Hub

Helsinki Business Hub on Helsingin seudun elinkeinoyhtiö. Helsinki Business Hub auttaa ulkomaisia yrityksiä perustamaan ja kasvattamaan liiketoimintaansa Helsingissä ja sen lähialueilla.

Kiuas

Kiuas tukee varhaisen vaiheen startupeja kiihdyttämöohjelmien ja verkkopalvelujen kautta.

Maria 01

Maria 01 on Pohjoismaiden johtava kasvuyrityskeskittymä. Maria 01:ssä saman katon alla viihtyvät startupit, pääomasijoittajat ja muut ekosysteemin toimijat.

Turbiini

Turbiini tarjoaa tukipalveluita varhaisen vaiheen startupeille Helsingin alueella. Turbiini toimii myös Metropolia ammattikorkeakoulun sisäisenä kiihdyttämönä opiskelijavetoisille yritysinnovaatioille.

VTT Ventures

VTT Ventures on Euroopan johtavia tutkimusinstituutteja. VTT auttaa tutkijoita deep tech –innovaatioiden kaupallistamisessa. VTT LaunchPad on deep techiin keskittyvä hautomo, jossa yhdistyvät tutkimus, teknologia, mentorointi ja sijoittaminen.

xEdu

xEdu on kiihdyttämö, joka on suunnattu EdTech-alan eli opetusteknologia-alan startupeille.

Funding

Julkiset kotimaiset tuet: Business Finland

Enkelirahoitus: FiBAN – Finnish Business Angels Network

Lainarahoitus: Finnvera, Nordea Startup, Fundu (crowdfunding)

Euroopan unionin tuet ja muut: Ota meihin yhteyttä: startup@hel.fi

Crowdfunding: InvesdorFunderbeamMesenaatti, SeedrsIndieGogo ja Kickstarter

Startup-tapahtumat

Slush on mailman johtava startup- ja tech-tapahtuma, joka kokoaa saman katon alle startupit ja sijoittajat.

Arctic15 on tuloksiin tähtäävä verkostoitumistapahtuma.

SHIFT tuo yhteen sekä päätöksentekijät että innovaatiotoimijat kehittämään järkevää liiketoimintaa.

Työpaikat

The Hub – Kiinnostavimmat ja innostavimmat startup-työpaikat. The Hub on maksuton yhteisöalusta, joka on räätälöity kasvuyritysten tarpeisiin.

Co-working-tilat

Co-working-tilat ovat vastaus sekä pysyviin että satunnaisiin työtilatarpeisiin. Lisäksi yhteistilat tarjoavat erilaisia palveluja kahvista tulostamiseen ja startupien yritystoiminnan tukemiseen. Löydät listauksen Helsinki Business Hubin sivuilta.

Entrepreneurship society (ES)

Jos olet opiskelija, tarkista, onko korkeakoulussasi oma Entrepreneurship society (ES), joka järjestää toimintaa ja tapahtumia.

Miksi Helsinki?

Helsinki on kansainvälinen kaupunki, jossa elämänlaatu on korkea ja yrittämisen edellytykset kunnossa. Helsingin startup-ekosysteemi on ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin huomioitu. Täällä on helppo löytää lahjakasta työvoimaa ja osaavia kumppaneita. Helsinki on toimiva kaupunki niin yrityksille, työntekijöille kuin perheillekin. Helsingistä löydät monipuolisesti erilaisia palveluita työ- ja vapaa-ajalle.

KESKEISIÄ LUKUJA HELSINGISTÄ

629M€

kerätty vuonna 2019

1862

Startupia

106

Pääomasijoittajaa

#1

Maailman onnellisin maa

#1

Houkuttelevin sijoituskohde

#1

Paras kaupunki työn ja yksityiselämän tasapainossa

#1

Paras maa ulkomailla asuville

#1

Parhaat digitaaliset julkiset palvelut

#1

Maailman paras koulutusjärjestelmä

#1

Maailman ympäristöystävällisin maa

#2

Maailman turvallisin kaupunki

#3

Paras kaupunki startupeille

#3

Tulevaisuuden kaupunki

#4

Kasvava startup-ekosysteemi

#5

Global Talent Competitiveness -vertailussa