Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Företagsinfo för nybörjarföretagare (online)

31.3.2022 klo: 13:0014:30

I NewCo Helsinki Företagsinfo du får nyttig information om att starta företagandet, och om startpeng.

Om du tänker på att starta eget, börja med att delta i detta online-evenemang!

När du börjar planera företagandet finns det säkert flera frågor. I detta evenemang hjälper vi dig att skapa en tydligare bild om dina första steg som en företagare.

Vet du redan vilken företagsform som skulle passa dig? Vad är det för skillnad mellan lättentreprenörskap, ett firmanamn och ett aktiebolag?

Vad ändras när du blir företagare? Vilka tillstånd och försäkringar behöver du? Hur ska det gå tillväga med beskattningen och mervärdesskatt (=Moms)?

Varför lönar det sig att först skriva ett affärsverksamhetsplan (AVP)? Vad annat ska man ta i beaktande då man börjar, och i vilket ordning ska man göra allt?

Om du söker startpeng, skall det göras före du registrerar ditt företag! I evenemanget ingår en del om startpeng, där en expert från TE-tjänster kommer att berätta vem kan söka om startpeng, och grunderna till att den kan beviljas.

Du kan läsa mera om startpeng i TE-tjänstens hemsida.

Delen angående generell företagsinfo tar c. 45min & frågor och svar. Därefter kommer det TE-tjänstens del om startpeng. (I sin helhet varar evenemanget i c.1,5 timmar)

Infon hålls i Teams på Svenska, och den är kostnadsfri.

Infon bandas inte, men du får materialet i efterhand.

Välkommen!

VAD HÄNDER EFTER INFON?Efter infon kan du reservera en tid till NewCo Helsingfors kostnadsfria och konfidentiell företagsrådgivning, där du kan diskutera närmare om din affärsidé, och om att börja affärsverksamheten.

Rådgivningen ger dig mera när du har först deltagit i Företagsinfon. https://newcohelsinki.fi/sv/tjanster/foretagsradgivning/

Om Teams:

Teams-inbjudan skickas dagen innan till den e-adress som du använde för registreringen (+ igen just innan evenemangets början).

Logga in med ditt eget namn eller i alla fall så att vi kan identifiera dig, så at vi kan skicka dig infons material per e-post i efterhand.

1. Välj ”Liity kokoukseen napsauttamalla tästä”, och logga gärna in 5-10min före evenemangets början.

Teams fungerar bra i webbläsaren, och du behöver inte nödvändigtvis installera den på din dator. Om du vill så kan du förstås använda en version som redan är installerad på din dator.

2. Håll din kamera och din mikrofon stängda under presentationen.

3. Du kan skriva dina frågor till chaten, eller ”lyfta handen” (en ikon i Teams-panelen) och öppna mikrofonen då du får tillstånd att fråga.

I infon behandlas frågor på en allmän nivå. Frågor som har att göra med din affärsidé eller din egen situation kan tas upp i ett personligt och konfidentiellt möte med din egen företagsrådgivare.

Tiedot

Päivämäärä:
31.3.2022
Aika:
13:00 – 14:30

Järjestäjä

NewCo Helsinki
I NewCo Helsinki Företagsinfo du får nyttig information om att starta företagandet, och om startpeng. Om du tänker på att starta eget, börja med att delta i detta online-evenemang! När du börjar planera företagandet finns det säkert flera frågor. I detta evenemang hjälper vi dig att skapa en tydligare bild om dina första steg som […]