13 lupaavaa startupia valittu mukaan Health Incubator Helsinkiin

huhti 22, 2021

Health Incubator Helsinki -yrityshautomoon on valittu mukaan 13 terveydenalan startup-yritystä, joilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet. Hautomon toinen ohjelma, jossa yritykset ovat mukana, käynnistyy huhtikuussa. Ohjelmaan haki yhteensä 34 korkeatasoista startupia ja tutkimusryhmää Suomesta ja ympäri maailmaa.

Health Incubator Helsinki on pitkäkestoinen yrityshautomo-ohjelma, joka tukee terveysinnovaatioiden, tutkimushankkeiden ja -osaamisen kehittämistä kansainväliseksi liiketoiminnaksi ja houkuttelee osaajia ja yrityksiä Helsinkiin. Kyseessä on Pohjoismaiden ainoa terveyteen keskittyvä pitkäkestoinen – jopa kolmevuotinen – hautomo-ohjelma.

Health Incubator Helsingin ensimmäinen ohjelma käynnistyi 2020. Hautomo on tarvittava osa jatkumoa, jossa tuetaan startupeja ja yliopistojen ja SPARK Finlandin tutkimustiimejä kehittämään ideoitaan ja liiketoimintaansa ja rakentamaan menestyviä kasvuyrityksiä. Hautomon ovat perustaneet Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja sen ohjelma toteutetaan yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa.

Valintakriteereinä skaalautuvuus, innovatiivisuus ja tiimin sitoutuneisuus

Health Incubator Helsingin toiseen, huhtikuussa 2021 alkavaan ohjelmaan haki yhteensä 34 korkeatasoista startupia ja tutkimustiimiä. Hakemuksissa nähtiin laaja skaala erilaisia terveyteen liittyviä ratkaisuja. Suurin osa hakemuksista tuli Suomesta, minkä lisäksi hakemuksia saatiin USA:sta, Australiasta, Slovakiasta, Espanjasta, Iso-Britanniasta ja Chilestä.

Haastattelujen jälkeen hautomoon valittiin seuraavat 13 startup-yritystä: AnalysisMode, Cardiomtec, Curify, DataSolu, Evexia, Finnadvance, Flux Polymers, Henkaus, Jasmine PRO, Knewborn.AI, Nordic Fit Mama, Phonolyser ja Trialwell.

Lue lisää startupeista ja niiden ratkaisuista täältä.

”Valinnassa painotimme liiketoiminnan mahdollisuuksia skaalautua kansainvälisille markkinoille, ratkaisun innovatiivisuutta ja tiimin sitoutuneisuutta”, sanoo Christian Lardot, Health Incubator Helsingin johtaja.

”Uusien startupien mukaantulon myötä Health Incubator Helsingin yritykset kehittävät teknologioita ja konsepteja, jotka vastaavat tiedeyhteisön, hoitotyön ammattilaisten sekä loppukäyttäjien moninaisiin tarpeisiin”, Lardot jatkaa.

”Lisäksi halusimme, että tiimit täydentävät toisiaan osaamisessa ja kokemuksessa. Meille on tärkeää rakentaa toimiva yhteisö, jossa tiimit tukevat toisiaan jakamalla parhaita käytäntöjä.”

Jopa 3 vuotta räätälöityä mentorointia

Ohjelma käynnistyy jokaisen tiimin kanssa käytävillä keskusteluilla. Health Incubator Helsinki tarjoaa jopa kolmen vuoden ajan räätälöityä mentorointia, valmennusta, tukea liiketoiminnan kehittämiseen, laajat verkostoitumismahdollisuudet sekä modernit toimisto- ja ryhmätyötilat Terkko Health Hubissa Meilahden kampusalueella Helsingissä.

Ohjelma on tiimeille ilmainen lukuun ottamatta pientä toimistotilamaksua. Hautomo ei ota omistusosuutta osallistuvista yrityksistä.

“Odotamme innolla, että pääsemme tukemaan tiimejä niiden kasvusuunnitelmissa”, Lardot sanoo.

“Haluaisimme kannustaa startupeja ja tutkijoita olemaan yhteydessä meihin myös hakujen väliaikoina. Etsimme jatkuvasti uusia kasvuyrityksiä ohjelmaamme.”

Yhteystiedot
Christian Lardot, Health Incubator Helsinki, johtaja
Puh. 040 195 2639
christian.lardot@hel.fi

Health Incubator Helsinki
Health Incubator Helsinki on kattava yrityshautomo-ohjelma terveysalan tiedepohjaisille, alkuvaiheen startupeille ja tiimeille. Hautomon perustivat Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja se toimii tiiviissä yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa. Ensimmäinen ohjelma käynnistyi 2020 ja siihen valittiin 11 lupaavaa startupia. Vuonna 2021 käynnistyneeseen toiseen ohjelmaan valittiin mukaan 13 yritystä. https://healthincubatorhelsinki.com/

Health Capital Helsinki
Health Capital Helsinki rakentaa maailman parasta terveyspääkaupunkia. Kehitämme pääkaupunkiseudun terveysekosysteemin toimijoiden yhteistyötä, tuemme innovatiivisia kasvuyrityksiä ja autamme ulkomaisia sijoittajia ja yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyökumppaneita Suomesta. https://healthcapitalhelsinki.fi/

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!