Arctic15 toi lisää valoa Suomen startup-kenttään

loka 23, 2020

Torstaina 22.10. päättynyt online-versio Arctic15-startuptapahtumasta antoi vahvaa uskoa siihen, että pääomasijoitusten saaminen suomalaisiin startupeihin ja näin uusien työpaikkojen luomiseen, on pandemiasta huolimatta hyvässä vauhdissa.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana kuultiin puheita yli sadalta kansainväiseltä puhujalta. Arctic15 keräsi mukaan lähes 1300 osallistujaa, joista startupeja oli yli 500 ja sijoittajia 450. Vahvasti verkottumiseen ja uusien bisneskontaktien löytämiseen painottunut tapahtuma onnistui yli tavoitteiden sekä osallistujamäärässä että tapaamisissa ja kontaktien luonnissa.

“Online-ympäristö on tapahtumanjärjestäjälle erittäin haastava, mutta laitoimme silti rohkeasti tavoitteeksi 1000 osallistujaa, 300 sijoittajaa ja 3000 uutta kontaktia. Nämä tavoitteet ylittyivät reippaasti, kun osallistujilla oli lopulta yli 2000 kahdenkeskistä tapaamista ja lisäksi he loivat 5500 uutta kontaktia Deal Room Events -tapahtuma-alustallamme”, kertoo Jan Ameri, Arctic15-tapahtuman toimitusjohtaja. “Odotamme kuulevamme näiden uusien kontaktien kautta tulevista uusista diileistä ja sijoituksista tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.”

Virolainen vuokrakiinteistöjen hallintaan erikoistunut yritys pitching-kilpailun voittajaksi

NewCo Helsingin kanssa yhteistyössä tehty Arctic15 Pitching Competition keräsi suurta kiinnostusta, kun yli 150 startupia Pohjois- ja Baltian maista haki mukaan mielessään alkuvaiheen sijoituksen saaminen.

Voittajaksi erittäin tiukassa pitching-kilpailun finaalissa selviytyi vuonna 2019 perustettu virolainen BidrentoPro, joka on luonut järjestelmän vuokrakiinteistöjen hallinnointiin. Toisen sijan nappasi latvialainen Jeff App, ja kolmanneksi tuli suomalainen Supervisor.com. Finaaliin oli karsittu 15 startupia pitchaamaan tuomaristolle, jota johti FiBANin hallituksen jäsen Tuomas Pahlman. Tuomariston muut jäsenet olivat enkelisijoittajat Henry Nilert ja Shamma Raghib sekä Helsingin kaupunkia edustanut Joni Lehto.

“Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uudelle yritystoiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille sekä yksilöille. Helsinki on myös osa laajempaa New Nordics -aluetta, jonka keskeiset kaupungit ovat meille merkittäviä yhteistyöalustoja. Olikin mahtavaa nähdä pitchauskisassa edustusta sekä menestystä lähinaapureistamme. Arctic15 Online toi hienosti lisää valoa meidän startup-ekosysteemiimme ja olemme ylpeinä mukana tukemassa tällaista toimintaa myös jatkossa”, sanoo Tommo Koivusalo, NewCo Helsingin yksikön päällikkö.

15 finalistista peräti yhdeksän oli naisvetoisia startupeja, mukaan lukien voittaja BidrentoPro.

Enkelisijoituksia yli rajojen

Yhtenä tapahtuman pääteemoista oli enkelisijoittaminen yli maiden rajojen. Ideana on luoda enkelisijoittajien kesken syndikaatteja ja näin saada yhdelle startupille suurempi sijoitus. Lisäksi startupin kasvun tukena on asiantuntijoiden tietotaito ja verkostot. Tapahtuman ohjelmaan kuului lukuisia puheita ja etenkin uusille enkelisijoittajille tarkoitettuja työpajoja. Ohjelmassa oli myös pitching-kilpailuun hakeneiden startupien arviointia.

Tapahtuman enkelisijoittamisohjelmasta vastannut Linda Emelianov Helsinki Business Hubista kertoo: “Erittäin kansainväinen ohjelma, jossa mukana oli mm. Israelin tunnetuin enkelisijoittaja Yossi Vardi, sai loistavan vastaanoton. Minulla on suuri ilo kertoa, että luomamme enkelisyndikaatit aktivoivat sijoitusneuvottelut peräti kymmenen mukaan hakeneen startupin kanssa. Olemme mukana neuvotteluprosessissa fasilitoimassa aktiivisesti myös tapahtuman jälkeen, jotta mahdollisimman monta sijoitusta saadaan maaliin.”

Arctic15-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2011 tarkoituksenaan esitellä 15 startupia sijoittajille. Viime vuosina tapahtuma on kasvanut huomattavasti pönkittäen mainettaan yhtenä koko Euroopan merkittävimmistä startupeja ja sijoittajia yhdistävistä tapahtumista.

Kuva: Arctic15

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!