Haku Suomen merkittävimpään oppimisteknologia-alan hautomo-ohjelmaan on taas auki

tammi 17, 2022

EdTech Hautomo Helsinki on ensimmäinen oppimisteknologian nuorten kasvuyritysten tukemiseen keskittyvä yrityshautomo-ohjelma Suomessa. Parhaillaan hautomo-ohjemaan on menossa toinen, 11. helmikuuta asti auki oleva haku, jossa mukaan valitaan kymmenen uutta tiimiä.

EdTech Hautomo Helsinki on Helsinki Education Hubin järjestämä maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Sen avulla ohjelmaan valittavat yritykset voivat kasvattaa ideoistaan kaupallistettavan, skaalautuvan ja kansainvälisen liiketoimintakonseptin yhdessä liiketoiminnan ja koulutusalan ammattilaisten kanssa. Hautomo-ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja – sekä antaa vahvaa verkoston tukea matkan varrella.

Hautomoon valittaville yrityksille tarjotaan myös työskentelytilat uudessa oppimisteknologian start-up- ja innovaatiokeskuksessa Helsinki Education Hubissa. Hautomo-ohjelman lopuksi tiimit pääsevät pitchaamaan ideansa johtaville koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille sekä lisäämään siten tärkeiden sidosryhmien tietoisuutta uusista innovatiivisista ratkaisuista ja luoda mahdollisuuksia yritystoiminnan kannattavalle kasvulle.

EdTech Hautomo Helsingin ohjelma kestää yhteensä viisi kuukautta ja sen päätavoitteena on yritysten liiketoimintasuunnitelmien optimointi ja onnistumisen edellytysten maksimointi. Ohjelma onkin ainutlaatuinen mahdollisuus yrityksille, jotka tavoittelevat liikeideansa nostamista seuraavalle tasolle.

Hautomon ensimmäisten osallistujien tulokset ovat jo nyt lupaavia

Helsinki Education Hubin hautomo-ohjelman ensimmäiset osallistujat aloittivat ohjelmassa marraskuussa 2021 ja tulokset ovat jo nyt lupaavia. Hautomo on hyvä tilaisuus verkostoitua ja rakentaa toiminta alusta alkaen kestävälle pohjalle.

”Hautomo-ohjelma on ollut suureksi hyödyksi yrityksellemme ja valmentajat ovat olleet innostuneita sekä motivoituneita. Yhteistyötä sisältävät workshopit, joissa voimme jakaa ja vastaanottaa osaamista muiden tiimien kanssa, ovat myös olleet arvokkaita. Kaiken lisäksi saimme sitoutuneen mentorin, joka todella haluaa auttaa meitä”, iloitsee hautomo-ohjelman ensimmäisessä erässä mukana olevan Language Clubhousen toimitusjohtaja Becky Luoma.

Kaupungin tavoitteena on 50 yrityksen tukeminen hautomossa vuoden 2023 loppuun mennessä

Helsingin kaupunki ohjaa jatkossa hautomossa vuosittain 20 alkuvaiheen tiimiä ja startupia kahdessa erässä. Tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä hautomo-ohjelman on käynyt läpi 50 oppimisteknologian nuorta kasvuyritystä.

Helsingin kaupunki toteuttaa EdTech Hautomo Helsingin yhteistyössä laajan EdTech-alan sekä liiketoiminnan asiantuntijaverkoston kanssa. Ohjelman päätteeksi osallistujat saavat myös ohjausta löytääkseen oikean polun jatkoa varten kaupungin yrityspalvelustarjonnasta – oli kyse sitten siirtymisestä kiihdyttämöön, Testbed -palvelun hyödyntämiseen tai yksinkertaisesti oikeiden sijoittajien löytämisestä.

Toisen erän hakuaika on avoinna 10.1-11.2.2022. Hautomon kriteerit täyttävät hakijatiimit kutsutaan hakuajan jälkeen mahdollisesti lyhyisiin haastatteluihin koskien heidän ideoitaan. Ohjelma on osallistujille ilmainen ja mukaan hyväksytään maksimissaan kymmenen tiimiä per erä. Helsingin kaupunki haluaa hakuprosessissa tukea erityisesti kasvavaa naisyrittäjien määrää.

Lue lisää EdTech Hautomo Helsingistä täältä.

Hae mukaan kevään 2022 hautomoon tästä.

Uutisen kuva: Hautomo-ohjelman Mia-Stiina Heikkala (vasemmalla) ja Solja Sulkunen esittelivät EdTech Hautomo Helsingin ohjelmaa ensimmäisille ohjelmaan valituille tiimeille 8. marraskuuta 2021. (Helsingin kaupunki).

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!