HEI Network: 9th Business Date -artikkeli

14.9.2018

HEI Network: 9th Business Date keräsi 85 osallistujaa NewCo Helsingin juhlasaliin 6.9.2018. Sen järjestivät HEI – Helsinki Entrepreneurs International ja NewCo Helsinki. Tapahtumassa oli käytössä Brella-verkostoitumistyökalu, jonka avulla osallistujat voivat sopia kahdenkeskisiä tapaamisia jo ennen tapahtumaa. Brella-tapaamisia oli kaiken kaikkiaan 97. Ohjelmaan kuului myös kaksi mainiota keynote-puhetta; Wei Lun (Business opportunities in China in a protectionism era) ja Salla Hännisen (Selling your products in a foreign market – (why) is it hard and does it need to be?).

Teimme pienimuotoisen haastattelun, jossa kysyimme haastateltavien mielipidettä tapahtuman onnistumisesta ja järjestelyistä.

Haastateltavat henkilöt, yritykset ja toimialat

  • Reza Sadeghi, Nordic Travel Experience NTE Finland Oy, koulutus ja turismi
  • Veikko Kaurila, Veigo, rannekellojen valmistus
  • Anastasiia Sokolova, Cressey, sijoitusala
  • Maria Kääriäinen, muotisuunnittelu
  • Minh Trinh, livestreamaus ja tapahtumien järjestäminen, työnhaku

 

Positiivinen yleiskuva tapahtumasta

Kaikki henkilöt tulivat etsimään yhteistyökumppaneita tapahtumaan, osa etsi myös asiakkaita ja sijoittajia. Monet henkilöt löysivätkin yhteistyökumppaneita, joihin he ovat yhteydessä tapahtuman jälkeenkin. Monen mielestä oli myös sopivasti aikaa verkostoitua. Neljä viidestä vastaajasta piti 15 minuuttia sopivana aikana tapaamisille ja yhden vastaajan mielestä 10 minuuttiakin olisi riittänyt per tapaaminen.

Potentiaalisia yhteistyökumppaneita oli enemmän ja heitä oli helpompi lähestyä kuin NewCo Helsingin muissa tapahtumissa. Brella-verkostoitumistyökalua myös kehuttiin; käyttäjä pystyi valitsemaan potentiaalisia ja itselleen kaikista kiinnostavimpia keskustelukumppaneita sovelluksen avulla jo etukäteen. Pidettiin kätevänä, että Brellassa voi ottaa yhteyttä kontakteihin tapahtuman jälkeenkin.

Haastateltavien mielestä oli positiivista tavata uusia ihmisiä ja saada uusia yhteistyökumppaneita, joihin oli helppo lähestyä. Keynote-puhujia pidettiin vaikuttavina, tapahtuman puitteisiin oltiin tyytyväisiä ja tarjoilua pidettiin maittavana. Tapahtumaa pidettiin myös työnhaun ja verkostoitumisen kannalta parempana ja tehokkaampana tapahtumana kuin joitakin vastaavia tapahtumia.