Helsingin seutu on yksi maailman parhaista startup-ekosysteemeistä – tuore raportti kehuu erityisesti tekoäly- ja analytiikka-alan osaajien saatavuutta

syys 22, 2021

Helsingin seutu on maailman 20 parhaan kaupunkiseudun joukossa nousevien startup-ekosysteemien listalla tänään julkaistussa Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) –raportissa. Raportin laskelmien mukaan Helsingin seudulle on luotu startup-ekosysteemistä viimeisten 2,5 vuoden aikana 5,6 miljardia euroa lisäarvoa ja saatu yhteensä 469 miljoonaa euroa varhaisen vaiheen rahoitusta.

Helsingin seutu korostuu erityisesti sillä, että täällä on runsaasti osaajia tekoälyala-, big data- ja analytiikka- sekä peli- ja digiterveysaloilla. Lisäksi seudulla on laajat tukiresurssit näiden alojen startup-toiminnassa. Raportissa todetaan myös, että startup-yritysten kannattaa muuttaa Helsingin seudulle juuri näiden alojen hyvän osaajien saatavuuden takia.

”On upeaa seurata, miten Helsingin startup-ekosysteemi voimistuu trendinomaisesti. Lisäksi pääomarahoituksen virta Helsingin startup-yrityksiin vain kasvaa, ja viesti on selvä – ekosysteemissä on laatua”, sanoo Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Helsingin seutu on maailman 20 parhaan nousevan ekosysteemin joukossa myös, kun mitataan kaupunkien kykyä tuottaa ja pitää osaajia omassa startup-ekosysteemissään. Lisäksi kun mitataan innovointia startup-ekosysteemin varhaisen vaiheen rahoituksessa ja sijoittajien toiminnassa, Helsinki nousee peräti maailman kymmenen parhaan kaupungin joukkoon.

Helsinki haluaa myös auttaa startup-yrityksiä kasvamaan. Kaupungin NewCo Helsinki -yksikkö auttaa startup-yrityksiä hankkimaan rahoitusta, löytämään yhteistyökumppaneita ja luomaan verkostoja kansainvälistymistä varten. Yksikön NewCo Accelerator -kiihdyttämö tarjoaa pitkäaikaista tukea ja henkilökohtaista valmennusta startup-yrityksille. Tutustu startup- ja ekosysteemipalveluihin tästä.

GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus

Startup Genome on maailman johtava politiikan neuvonta- ja tutkimusorganisaatio hallituksille sekä julkisen ja yksityisen sektorin välisille kumppanuuksille. Sen tavoite on edistää startup-yritysten menestystä ja ekosysteemien suorituskykyä kaikkialla maailmassa.

Tuore Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) -raportti julkaistiin 22. syyskuuta London Tech Week -tapahtumassa. GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus, joka tarkastelee 280 yritysinnovaatioekosysteemiä ja 3 miljoonaa startup-yritystä. Raportti sisältää luettelon 140 maailman parhaasta ekosysteemistä, maanosakohtaiset erittelyt aluenäkemyksineen sekä mielipidevaikuttajien ja asiantuntijoiden artikkeleita yritysten perustajista ympäri maailmaa.

Katso, miten eri ekosysteemit pärjäsivät vertailussa, ja lue koko raportti täältä (englanniksi): https://startupgenome.com/report/gser2021.

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

NewCo Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!