Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu

15.10.2018

Tukkutorin ja Teurastamon Testbed-innovaatiokilpailussa etsitään uusia, mm. elintarvikkeisiin, viherkasveihin ja niiden tuotantoon, pakkauksiin sekä kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä teknologisia ja muita innovatiivisia ratkaisuja.

Osallistujina voivat olla opiskelijat, oppilaitokset, startupit ja jo kypsemmät yritykset. Kilpailuehdotus voi olla alustava idea tai jo pidemmälle mietitty tuote- tai palvelukonsepti. Innovaatiokilpailu järjestetään osana Business Finlandin ja Helsingin kaupungin rahoittamaa Tukkutorin testbed ja innovaatioalusta –hanketta.

Parhaille ideoille myönnetään 1.000 € palkinto ja mentorointia idean kehittämiseksi tarkemmaksi liiketoimintakonseptiksi. Parhaiden ideoiden mentoreina toimivat NewCo Helsinki yritysneuvojat. Ideapalkinnot jaetaan opiskelijoille ja muille ilman y-tunnusta osallistuville (esim. yhteisöt ja yksityishenkilöt).

Lupaavimpia liiketoimintakonsepteja sekä tuote- ja palveluratkaisuja voidaan edistää toteuttamalla kustannuksiltaan 5.000 – 50.000 euron arvoisia pilotteja. Tämän lisäksi on saatavilla tutkimus- ja viestintätukea sekä mentorointia pilotointiin Tukkutorin, Teurastamon ja Kalasataman alueella talvella ja keväällä 2019.

Liiketoimintakonseptien mentoreina toimivat Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto, Futurice ja viestinnän asiantuntijat. Mentoroinnin teemat ovat palvelun tai tuotteen, liiketoimintamallin ja kohderyhmän nopea pilotointi, viestintä, markkinatutkimus, kansainvälistäminen ja jatkorahoituksen hakeminen.

Kilpailuun voi osallistua 19.11.2018 asti.