Helsinki lisää englanninkielisiä koulupaikkoja – tavoitteena helpottaa ulkomaisten osaajien asettumista Helsinkiin

helmi 24, 2022

Helsingin kaupunki on avannut uuden jatkuvan haun englanninkieliseen perusopetukseen. Uudistuksen tavoitteena on parantaa erityisesti kansainvälisten osaajien perheiden mahdollisuuksia englanninkieliseen perusopetukseen ja siten helpottaa osaajien asettumista Helsinkiin.

Helsingin kaupunki haluaa kehittää englanninkielisen opetuksen saatavuutta, jotta jokainen oppilas saisi hänelle sopivan koulupaikan joustavasti myös kesken kouluvuotta. Samalla Helsinki on viime vuosina lisännyt merkittävästi englanninkielisten koulupaikkojen määrää. Lisäksi kaupunki seuraa aktiivisesti myös englanninkielisten koulutuspaikkojen kysyntää ja on valmis reagoimaan tilanteeseen tarvittaessa.

Suomalainen koulujärjestelmä on Helsingille merkittävä kilpailutekijä

Englanninkielisten koulupaikkojen saatavuus on tärkeää, sillä Helsinki on mukana kansainvälisessä kilpailussa korkean tason huippuosaajista, joiden työpanosta lukuisat yritykset havittelevat. Mikäli työn ja palkkauksen lisäksi muut elinolosuhteet eivät ole kunnossa, halutut ammattilaiset voivat valita Helsingin sijasta kodikseen jonkun muun kaupungin. Monelle osaajalle onkin jo rekrytointivaiheessa hyvin keskeistä se, saako lapsi käydä koulua englanniksi.

”Helsingin yhtenä vetonaulana kansainvälisessä kilpailussa on Suomen erinomainen koulujärjestelmä. Olemmekin jo lisänneet englanninkielisten koulupaikkojen lukumäärää ja saatavuutta merkittävästi myös kesken kouluvuoden. Tämä ei silti vielä riitä, vaan meidän täytyy jatkuvasti kehittää kaikkia palvelujamme englanniksi ja luoda muun muassa sellaiset soft landing -palvelut, jotka helpottavat ja nopeuttavat osaajien päätöstä muuttaa Helsinkiin,” linjaa Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Jatkuva haku mahdollistaa myös englanninkielisille oppilaille eheän opinpolun

Jatkuva haku englanninkieliseen perusopetukseen on tarkoitettu niille ilman koulupaikkaa oleville lapsille, jotka ovat aikaisemmin opiskelleet englanninkielisessä Suomen perusopetukseen rinnastettavassa opetuksessa ulkomailla tai Suomessa. Lisäksi mikäli koulussa on tilaa, voidaan koulupaikka myöntää myös Helsingissä asuvalle lapselle, jolla on koulun arvion mukaan riittävä kielitaito opiskella englanninkielisessä perusopetuksessa.

Lue lisää englanninkieliseen perusopetukseen hakeutumisesta tästä uutisesta.

Kuva: Helsinki haluaa helpottaa hakeutumista englanninkieliseen perusopetukseen. (Maija Astikainen)

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!