Jo 2000 yritystä pääkaupunkiseudun startupit ja sijoittajat yhteen kokoavassa Dealroom-tietokannassa

marras 26, 2021

Helsingin kaupunki liittyi syksyllä 2020 kansainväliseen Dealroom-startup-ekosysteemitietokantaan. Jatkuvasti päivittyvän tietokannan tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen pääkaupunkiseudun startupit, sijoittajat, hautomot ja kiihdyttämöt, korkeakoulut ja yliopistot sekä sijoituskierrokset. Dealroomin ensimmäinen vuosi on ollut menestys, sillä marraskuussa 2021 rikkoutui jo 2000 mukana olevan startupin raja.

Dealroom auttaa startup-yrityksiä kasvamaan

Datalla on voimaa ja Dealroom-näkyvyys voi auttaa startup-yrityksiä ja muita toimijoita monella tavalla luomaan kasvun edellytyksiä. Yritykset, joiden tietoja ei vielä löydy Dealroomista, voivat halutessaan itse liittyä palveluun, joka on maksuton ja kaikkien vapaasti käytettävissä.

”Avoin, ajantasainen ja riittävän kattava tieto elinvoimaisesta startup-ekosysteemistämme auttaa sekä paikallisia että kansainvälisiä tahoja löytämään mahdollisuuksia Helsingin seudulla. Olemme erittäin tyytyväisiä Dealroom-palvelun ensimmäiseen vuoteen”, iloitsee NewCo Helsingin yksikön päällikkö Tommo Koivusalo.

Dealroom-tietokanta yhdistää Helsingin lähes 20:een startup-ekosysteemiin ympäri Eurooppaa. Se myös osaltaan helpottaa yhteistyötä ja vertailua eri alueiden ekosysteemien kesken. Dealroom-palvelun tuottaa hollantilainen startup-yritys Dealroom.co paikallisesti yhteistyössä NewCo Helsingin kanssa.

Helsingin startup-toiminta on noussut koronapandemiasta entistäkin vahvempana

Startup-ekosysteemillä on Helsingille suuri merkitys, ja kaupunki tekee kaiken voitavansa startupien hyväksi. Dealroom-verkosto on yksi tärkeä osa kaupungin ja NewCo Helsingin pääkaupunkiseudun startup-ekosysteemin toimintaa.

Toinen tärkeä startup-ekosysteemin luoja on Slush Helsinki, joka kokoaa taas tänä vuonna 1.-2. joulukuuta kansainvälisen startup-yhteisön Helsinkiin. Helsingin kaupunki on yhtenä Slushin yhteistyökumppanina mukana tukemassa tapahtuman onnistumista.

Helsingin startup-eksosysteemissä on muutenkin koronapandemiasta toivuttaessa vahva tekemisen meininki, ja se on noussut koronapandemiasta jopa entistä vahvempana. Uusimpina startup-palveluina Helsingissä ovat aloittaneet Health Incubator Helsinki, Urban Tech Helsinki, Helsinki Education Hub ja NewCo Accelerator, jotka ovat kaikki nopeasti saavuttaneet hyvän vastaanoton startup-kentässä. Lisäksi Helsinki vahvistaa yhdessä pääkaupunkiseudun yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa startup- sekä muuta yrittäjyystoimintaa eri kampuksilla. Lisäksi Dealroomista käy ilmi, että pääkaupunkiseudun startup-yritykset ovat keränneet tänä vuonna riskipääomaa ennätystahtiin.

Lisätietoja:

Tutustu Helsingin Dealroom-tietokantaan tästä linkistä.
Health Incubator Helsinki: https://healthincubatorhelsinki.com/
Urban Tech Helsinki: https://urbantechhelsinki.fi/
Helsinki Education Hub: https://educationhubhelsinki.fi/fi/
Newco Accelerator: https://newcohelsinki.fi/fi/palvelut/newco-helsinki-accelerator/

Kuva: Veeti Hautanen

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!