Yrittäjille hyödyllisiä linkkejä koronatilanteessa

maalis 19, 2020

NewCo Helsinki tarjoaa apua yrittäjille koronatilanteessa. Katso maksuttoman neuvontamme yhteystiedot ja päivittyvä korona-infomme täältä.

 

NewCo Helsingin yritysneuvojat listasivat myös hyödyllisiä linkkejä ja palveluja, joita on tarjolla yrittäjille koronatilanteen tueksi:

 

Koronapandemian tilanne muuttuu nopeasti ja siksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedottaa kaupungin uusista päätöksistä ja suosituksista koronatilanteeseen liittyen tällä hetkellä päivittäin. Pormestarin infot ovat katseltavissa Helsinki kanavalla: www.helsinkikanava.fi sekä Facebookissa. Helsinki julkaisee ajankohtaista tietoa koronatilanteesta myös verkkosivuillaan www.hel.fi/koronavirus.

 

Helsingin kaupunki tarjoaa yritysvuokralaisilleen maksuhelpotuksen kolmeksi kuukaudeksi.

 

Helsingin kaupunki tarjoaa monipuolisia työllisyyspalveluita helsinkiläisille työnhakijoille ja tukee pääkaupunkiseudun työnantajia työllistämisessä Uudenmaan TE-palveluiden ohella.

 

Suomen Yrittäjät ylläpitää kattavaa Kaikki koronasta yrittäjälle –sivustoa.

 

Yrittäjillä on myös #ostapieneltä -tukiryhmä Facebookissa. Pienyrittäjät saavat ryhmässä vertaistuen lisäksi tukea Suomen Yrittäjien lakineuvojalta ja terapeutilta. Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin klo 15-20. Koronaviikkojen ajan psykoterapeutti moderoi ryhmää kolme tuntia päivässä.

 

Elinkeinoelämän keskusliitto suosittelee yrityksiä varautumaan koronaviruksen mahdolliseen laajamittaiseen leviämiseen ja on muun muassa koonnut sivuilleen varautumisen huoneentaulun.

 

Patentti- ja rekisterihallitus on ilmoittanut, että PRH:n asiakaskäyntipalvelu suljetaan toistaiseksi, sähköiset palvelut toimivat normaalisti.

 

Asiakaspalvelun puhelinnumero on 029 509 5050 (avoinna ma-pe klo 9.00-16.15), ja sähköiset asiointi- ja tietopalvelut löytyvät prh.fi-sivustolta, kohdasta ”Palvelut netissä”.

 

Verohallinto on julkaissut sivuillaan päivittyvän uutisen koronatilanteesta.

 

Tähän mennessä on kerrottu muun muassa, että yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä.

 

Valtiovarainministeriö on kerännyt kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksista vastuualueellaan.

 

Suomen Yrityskummien verkosto tarjoaa pk-yrityksille maksutonta tukea taloudellisen tilanteen selkeyttämisessä.

 

Yritys-Suomi Talousapu –neuvontapalvelu neuvoo ja auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä normaalin puhelun hinnalla. Talousapu-neuvonta palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 9-16 numerossa +358 29 502 4880.

 

Finnvera on koonnut yhteen kysymyksiä ja vastauksia, miten yritys voi toimia koronaviruksen aiheuttamissa talousvaikeuksissa ja miten Finnveran rahoitusta voi hyödyntää.

 

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata. Tiistaina 31.3.2020 avautuu uusi avustusmuoto yrityksille, jotka työllistävät 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä.

 

Business Finland avasi 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset (6-250 työntekijää) sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

 

Tasekirjailijat ry keräsi tietoa miten selvitä koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista haasteista.

 

Suomen yrittäjäin työttömyyskassa SYT kertoo miten tulee toimia, jos yrittäjä joutuu karanteeniin tai sairastuu.

 

Palvelualojen työnantajat PALTA kokoaa korona-asiaa palvelualojen näkökulmasta omalle sivustolleen.

 

Työterveyslaitos on koostanut ohjeita työntekijöille ja työnantajille koronavirusepidemiaan varautumiseksi.

 

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut verkkosivuilleen tietoa ja tarjoaa neuvontaa jäsenilleen.

 

Yrityssaneeraus voi palauttaa yrityksen toimintakyvyn. Lue Asianajotoimisto Lindblad & Co kirjoittama artikkeli.

 

Taloushallintoliitto kertoo järjestävänsä mahdollisimman moneen koulutukseensa etäyhteyden.

 

Y-Studio on julkaissut artikkelin, jossa eri alojen yrittäjät kertovat, miten korona vaikuttaa heidän arkeensa.

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!