New York haastaa helsinkiläisyritykset mukaan kahteen kilpailuun

maalis 4, 2020

Helsingin ja New Yorkin kaupungit ovat tänä keväänä kumppaneita kahdessa NYCx Co-Lab -kilpailussa, joissa haastetaan helsinkiläisyritykset kehittämään teknologiapohjaisia ratkaisuja Pohjois-Manhattanilla sijaitseville Inwoodin ja Washington Heightsin alueille. Ensimmäinen haaste koskee mielenterveysongelmista kärsivien 13–18-vuotiaiden nuorten pääsyä hoitoon ja toinen haaste puolestaan keskittyy asumiseen liittyvän tiedonkulun kehittämiseen.

New Yorkin kaupungin NYC Mayor’s Office of the Chief Technology Officer ja NYC Economic Development Corporation vetävät NYCx Co-Labs -ohjelmaa, joka etsii innovatiivisia ratkaisuja paikallisten asuinalueiden haasteisiin järjestämällä globaaleja haastekilpailuja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Helsingin lisäksi haastekumppaneita ovat Berliini, Kanada, Israel, Lontoo, Mexico, Quebec ja Singapore. Kummankin haasteen voittajalla on mahdollisuus saada 20 000 dollaria ratkaisunsa toteuttamiseen alueilla. Voittajat saavat myös opastusta ideansa työstämiseen New Yorkin kaupungilta sekä muilta paikallisilta toimijoilta. Lisäksi luvassa on näkyvyyttä ja pääsy alan verkostoihin New Yorkissa. Myös finalistit saavat palautetta ehdotuksestaan sekä näkyvyyttä NYCx Co-Labs -kanavissa.

Haasteet keskittyvät Inwoodin ja Washington Heightsin kaupunginosiin, joilla asuu noin 210 000 newyorkilaista, joista noin 74 prosenttia on espanjankielisiä ja lähes 50 prosenttia syntynyt ulkomailla. Alueella asuu enemmän lapsia ja nuoria kuin muualla Manhattanilla. Mielenterveyspalvelut tavoittavat nuoret keskimääräistä heikommin, sillä alueella on vähemmän alan toimijoita kuin muualla Manhattanilla. Asumisen tuomat haasteet puolestaan liittyvät kaupunginosien kasvavaan suosioon. Vaikka uusia asukkaita virtaa alueelle jatkuvasti, ei uutta juurikaan rakenneta, vaan noin 90 prosenttia ihmisistä asuu ennen vuotta 1947 rakennetuissa asunnoissa vuokralla. Kilpailun kasvaessa asukkaiden halutaan tuntevan asumiseen liittyvät oikeutensa entistä paremmin.

Ehdotuksia haasteisiin voi jättää 25.2.–15.5.2020. Kilpailujen voittajat julkaistaan kesäkuussa ja toteutus tapahtuu syksyn 2020 aikana. Pilotteja testataan kuuden kuukauden ajan.

Helsingin kaupungin yhteyshenkilö haasteista kiinnostuneille yrityksille on kasvupalveluiden ohjelmapäällikkö Lauri Määttänen NewCo Helsinki -yrityspalveluissa: +358 40 522 8269,  lauri.maattanen@hel.fi.

Lue lisää NYCx Co-Labs -haasteista

Lisää uutisia

Työpaikkailmoitus: Etsimme Senior Business Advisoreita

Meillä on rekry käynnissä ! Etsimme rautaisia liiketoiminnan kehittämisen ammattilaisia palvelemaan uuden NewCo Acceleratorin asiakkaita. Senior Business Advisorien tehtäviin kuuluvat mm. startupien neuvonta ja valmennus, yhteistyö kotimaisten ja kansainvälisten...

Dealroom kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun startupit ja sijoittajat

Helsingin kaupunki on liittynyt kansainväliseen startup-ekosysteemipalveluun. Dealroom-palvelun tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen muun muassa pääkaupunkiseudun startupit, sijoittajat, hautomot ja kiihdyttämöt, korkeakoulut ja yliopistot sekä...

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiitos tilauksesta!

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Thank you!

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiitos tilauksesta!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!