Helsinki perustaa uuden kiihdytyspalvelun tukemaan startup-yritysten kasvua

elo 19, 2020

Helsingin kaupunki perustaa uuden hautomo- ja kiihdytyspalvelun startup-yrityksille. Uusien NewCo Accelerator -palvelujen pääkohderyhmänä ovat korkean kasvupotentiaalin startup-yritykset, jotka etsivät ulkoista rahoitusta, mutta eivät koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi löydä heille sopivaa palveluntarjoajaa. Lisäksi ohjelman kautta voidaan tarjoa neuvontaa yksittäisissä ongelmatilanteissa merkittävälle joukolle alkuvaiheen startup-yrityksiä, jotka eivät ole vielä lähellä kiihdytysvalmiutta.

Kiihdytyspalveluiden kolmas kohderyhmä ovat koronapandemiasta johtuvan talouskriisin takia työmarkkinoille yrityksistä vapautuneet ammattilaiset, joiden perustamat tiimit voivat saavuttaa nopeastikin rahoituskelpoisuuden hautomopalveluiden ja sen kumppaneiden avulla. Kiihdytyspalvelu voi tukea alueen hautomoissa työskenteleviä tiimejä sekä ulkomaisten tiimien sijoittumista Helsinkiin. NewCo Acceleratorin perustamisesta päätti Helsingin kaupungin elinkeinojaosto 17. elokuuta 2020.

”Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Monien muiden alojen ohella koronakriisi on moukaroinut myös startup-ekosysteemiä. Uudella NewCo Accelerator -palvelulla haluamme tukea korkean kasvupotentiaalin startupeja sekä koronan aiheuttaman talouskriisin seurauksena työmarkkinoille yrityksistä vapautuneita osaajia. Jos onnistumme tässä, kriisi saattaa muuttua mahdollisuudeksi”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

NewCo Accelerator -hautomo- ja kiihdytyspalvelujen tavoite on, että siihen osallistuvat startup-yritykset kulkevat läpi systemaattisen ja yrityskohtaisen liiketoiminnan kehitysprosessin. Prosessin lopputulemana on riskirahoitus- ja kansainvälistymiskelpoisia startup-yrityksiä.

”NewCo Acceleratorin tavoitteena on, että kullekin yritysasiakkaalle voidaan tuottaa juuri heidän tilanteestaan ja tarpeistaan lähtevää räätälöityä yritysneuvontaa, joka tuottaa rahoitusmarkkinoita, hallitusammattilaisia ja korporaatioita kiinnostavia potentiaalisia uusia menestyjiä”, tiivistää NewCo Helsingin kasvutiimin päällikkö Timo Helenius.

Neuvonantopalvelut ovat osa Helsingin kaupungin palautumista koronakriisistä

NewCo Accelerator -neuvonantopalvelut ovat osa Helsingin kaupungin palautumista koronakriisistä ja auttavat reagoimaan pandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin. Kaupungin tavoitteena on luoda ohjelman avulla myös uusia työpaikkoja ja kasvattaa kaupungin verotuloja. Samalla kehitetään Helsingin kilpailukykyä startup-kaupunkina ja houkutellaan koti- ja ulkomaisia sijoituspääomia, osaajia ja kasvuyrityksiä Helsinkiin.

Slush Oy:n, Arctic Startup Median ja NewCon Kasvutiimin viime maalis-toukokuussa suorittamien kyselytutkimusten mukaan joka toisen startup-yrityksen rahoitus riittää enimmillään kolmesta kuuteen kuukauteen. Arctic Startup Median viime kesäkuussa tekemän tutkimuksen mukaan 60 % startupeista toivoo ammattiapua heille oikeiden sijoittajien tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi. Samalla sijoittajien vaatimustaso on sijoituskohteiden laadun osalta kasvanut koronakriisin vaikuttaessa reaalitalouteen.

NewCo Accelerator -kasvuyritysten kiihdytyspalvelu toimi Helsingissä aiemmin vuosina 2013-2017. Palvelulla reagoitiin pääkaupunkiseudun kasvaneeseen työttömyyteen erityisesti ict-alalla. Palvelu onnistui hyvin, sillä sen kiihdytysvalmennuksessa olleiden startup-yritysten liikevaihto vuosina 2014–2019 oli n. 125M €. NewCo Accelerator voitti myös Nordic Startup Awards –äänestyksessä Finland’s Best Service Provider 2014 -palkinnon. Uudella NewCo Accelerator –palvelulla halutaan tukea helsinkiläisyrityksiä palautumaan koronakriisin aiheuttamasta hankalasta tilanteesta.

Lisää uutisia

Startup Checklist – uusi palvelu ideavaiheen startupeille

Onko sinulla kasvupotentiaalin omaava liikeidea? Mietitkö startupin perustamista? Startup Checklist -palvelu tarjoaa sinulle kokeneen startup-mentorin maksutta käyttöösi. Mistä on kyse? Startup Checklist on palvelu ideavaiheen startupeille. Pääset keskustelemaan...

Työpaikkailmoitus: Etsimme Senior Business Advisoreita

Meillä on rekry käynnissä ! Etsimme rautaisia liiketoiminnan kehittämisen ammattilaisia palvelemaan uuden NewCo Acceleratorin asiakkaita. Senior Business Advisorien tehtäviin kuuluvat mm. startupien neuvonta ja valmennus, yhteistyö kotimaisten ja kansainvälisten...

Dealroom kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun startupit ja sijoittajat

Helsingin kaupunki on liittynyt kansainväliseen startup-ekosysteemipalveluun. Dealroom-palvelun tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen muun muassa pääkaupunkiseudun startupit, sijoittajat, hautomot ja kiihdyttämöt, korkeakoulut ja yliopistot sekä...

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiitos tilauksesta!

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Thank you!

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiitos tilauksesta!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!