Tarjolla maailmanluokan tukea oppimisteknologia-alan liiketoimintaideoille – haku EdTech Hautomo Helsinkiin on avoinna

touko 10, 2022

EdTech Hautomo Helsinki on Suomen ensimmäinen oppimisteknologia-alan nuorten kasvuyritysten tukemiseen keskittyvä yrityshautomo-ohjelma. Haku ohjelmaan on taas auki. Hautomo-ohjelman valitaan mukaan kymmenen potentiaalisinta alkuvaiheen tiimiä. Kaupungin asiantuntijat auttavat terävöittämään ohjelmaan valittavien tiimien liiketoimintaideoita ja kasvattavat yhteistyössä ideoista kaupallistettavia, skaalautuvia ja kansainvälisiä liiketoimintakonsepteja.

EdTech Hautomo Helsinki on 18 viikkoa kestävä ohjelma, jossa keskitytään yritysten myyntiin ja markkinointiin, rahoitukseen, tiimin ja verkoston rakentamiseen sekä pedagogisen vaikuttavuuden tehostamiseen. Mukaan hautomo-ohjelmaan voi hakea 5.6.2022 mennessä.

”Helsingistä löytyy saman tason asiantuntijuus ja tuki yrityksille kuin Silicon Valleysta, mutta täällä kaikki on huomattavasti enemmän henkilökohtaista”, kannustaa EdTech Hautomo Helsingissä mukana jo olevan Beeshin perustaja Yazeed Maswadeh.


Hautomon osallistujat kehuvat kaupungin apua yrityksen perustamisessa ja vaikuttavuuden kasvattamisessa

Helsinki Education Hubiin osallistuneiden ensimmäisten yritysten tulokset ovat jo lupaavia. Hautomo-ohjelman läpikäyneet startupit ovat kehuneet kaupungin apua muun muassa yrityksen perustamisessa, yhteistyökumppanien löytämisessä, liiketoiminta- ja tuotesuunnitelman rakentamisessa sekä tuotteen pedagogisen vaikuttavuuden nostamisessa uudelle tasolle.

EdTech Hautomo Helsinki -ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, alan asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä vahvaa verkoston tukea. Tiimit pääsevät yhteiskehittämään tuotteitaan ja ratkaisujaan oppijoiden ja pedagogisten asiantuntijoiden kanssa osana Helsinki Education Hubin kokeilualustapalveluja. Kaikki työ tähtää liiketoimintasuunnitelman optimointiin ja onnistumiseen. Ohjelman päätteeksi osallistujat saavat mahdollisuuden pitchata innovaationsa alan tärkeiden vaikuttajien ja sijoittajien edessä sekä ohjausta, jolla löytää oikean polku jatkoa varten kaupungin yrityspalvelustarjonnasta – oli kyse sitten siirtymisestä kiihdyttämöön, kaupungin kokeilualustapalvelun hyödyntämisestä tai yksinkertaisesti oikeiden sijoittajien löytämisestä.


Kaupungin tavoitteena on 50 yrityksen tukeminen hautomossa vuoden 2023 loppuun mennessä

Helsingin kaupungin tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä EdTech Hautomo Helsinki -ohjelman on käynyt läpi 50 oppimisteknologian nuorta kasvuyritystä. Kaupunki toteuttaa ohjelmaa yhteistyössä laajan EdTech-alan sekä liiketoiminnan asiantuntijaverkoston kanssa. Nyt alkava hautomoerä on järjestyksessään kolmas.

Hakuaika EdTech Hautomo Helsingin kolmanteen hakukierrokseen on auki 9.5-5.6.2022. Potentiaaliset ja hautomon kriteerit täyttävät tiimit kutsutaan haastatteluun ideoihin liittyen. Ohjelma on osallistujille ilmainen ja mukaan hyväksytään maksimissaan kymmenen tiimiä per hakukierros.

Lue lisää EdTech Hautomo Helsingistä, hakukriteereistä ja hakuprosessista tältä ohjelmasta kertovalta sivulta.

Lisätietoja hautomo-ohjelmasta antaa Mia-Stiina Heikkala, Lead Advisor,  mia-stiina.heikkala@hel.fi

Uutisen kuva: EdTech Hautomo Helsinkiin osallistuneen Beeshin perustaja Yazeed Maswadeh kiittää kaupungin apua liiketoimitaideansa vaikuttavuuden kasvattamisessa
Kuva: Andi Balogh

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!