Tukea startupeille ja uutta potkua etätyöhön Helsingin ja Slushin yhteiskampanjalla

loka 27, 2020

Viimeisen vuoden aikana etätyöstä on tullut yhä useammalle arkipäivää – niin myös startup-yrityksille. Etätyöajasta ammentaa myös Helsingin ja Slushin juuri lanseeraama yhteiskampanja, joka nostaa esiin kaupungin palvelutarjontaa startupeille sekä antaa eväitä etätyöajasta selviytymiseen.

The WFH Startup Kit -nimellä kulkeva selviytymispakkaus tarjoaa muun muassa Helsinkiin johdattelevan soittolistan ja vinkkejä etätyöpukeutumiseen. NewCo Helsinki on koonnut kampanjaa varten kattavan listauksen kaupungin startupeille tarjoamista palveluista sekä vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen Helsingissä omalle kampanjasivulleen.

Startup-toiminnan elvyttäminen on erityisen tärkeää koronaepidemian aiheuttamien taloudellisten menetysten jäljiltä ja siksi yhteistyön keskiössä on nyt startup-yrityksille tarjottavat palvelut. Koska fyysistä Slush-tapahtumaa ei tänä vuonna ole, mentorointia, työpajoja, keynote-puheenvuoroja ja tapaamisia sijoittajien kanssa järjestetään virtuaalisessa Node by Slush -startup-yhteisössä. Työpajoja yhteisössä pitävät myös NewCo Helsingin yritysneuvojat. Lisäksi Helsinki tukee sataa helsinkiläistä startup-yritystä kustantamalla heille pääsyn Node by Slush -yhteisöön. Yksi osa Helsingin ja Slushin yhteistyötä on syksyn aikana tehtävä yhteinen tutkimus Helsingin startup-kentän kehityksestä ja hyvinvoinnista.

Kaupunki on tehnyt syksyn aikana useita uusia avauksia startup-ekosysteemin tukemiseksi koronaepidemian aiheuttamien taloudellisten menetysten jäljiltä. Yksi näistä on marraskuussa aloittava NewCo Accelerator -kiihdytyspalvelu, jonka kohderyhmää ovat korkean kasvupotentiaalin startupit, joille rahoittajien ja palveluntarjoajien löytäminen on koronakriisin vuoksi haastavaa. Helsinki myös liittyi syyskuussa kansainväliseen startup-ekosysteemipalvelu Dealroomiin. Palvelun tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen muun muassa pääkaupunkiseudun startupit, sijoittajat, hautomot ja kiihdyttämöt, korkeakoulut ja yliopistot sekä sijoituskierrokset. Helsingin Dealroom-palvelu yhdistää lähes 20 startup-ekosysteemin tiedot ympäri Eurooppaa, mikä helpottaa yhteistyötä ja vertailua eri ekosysteemien kesken.

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!