Yhdeksän lupaavaa terveysalan startupia valittu Health Incubator Helsinki -yrityshautomoon

touko 5, 2022

Health Incubator Helsinki on pitkäkestoinen yrityshautomo-ohjelma, joka tukee terveysinnovaatioiden, tutkimushankkeiden ja -osaamisen kehittämistä kansainväliseksi liiketoiminnaksi. Health Incubator Helsinki on Pohjoismaiden ainoa terveyteen keskittyvä pitkäkestoinen hautomo-ohjelma, joka houkuttelee samalla myös osaajia ja yrityksiä Helsinkiin. Yrityshautomoon on nyt valittu mukaan yhdeksän terveysalan startup-yritystä, joilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet.

Hautomoon on valittu haastattelujen jälkeen seuraavat yhdeksän startup-yritystä: Corle OyFepod OyKarsa OyLapsi Health B.VMoncyteNADMED OyOlo (Nature Solutions Oy)Probiont Oy ja Sonai Health Oy.

”Valinnassa painotimme yritysten kasvumahdollisuuksia, tiimin sitoutuneisuutta ja liiketoiminnan mahdollisuuksia skaalautua kansainvälisille markkinoille”, sanoo Health Incubator Helsingin johtaja Christian Lardot.

“Odotamme innolla, että pääsemme tukemaan tiimejä niiden kasvusuunnitelmissa”, Lardot lisää.

Yritykset saavat yksilöllistä valmennusta jopa kolme vuotta

Valitut yhdeksän tiimiä ovat aloittaneet Health Incubator Helsingin hautomo-ohjelman huhtikuussa 2022. Ohjelma alkaa kahden kuukauden tiiviillä jaksolla, jonka tavoitteena on antaa tiimeille perustiedot ja hyvät lähtökohdat liiketoiminnan laajentamiseen. Jakson valmennukset käsittelevät muun muassa rahoituksen hankkimista, tiimin rakentamista, myyntiä, liiketoimintasuunnittelua, sijoittajaesityksen luomista, laadunhallinta- ja regulaatioasioita sekä immateriaalioikeuksia.

Health Incubator Helsinki tarjoaa startupien yksilöllisiin tarpeisiin räätälöityä valmennusta ja mentorointia jopa kolmen vuoden ajan. Aiemmin hautomo-ohjelmaan valittujen startupien mukaan arvokkainta ohjelmassa on ollut tuki rahoituksen keräämisessä, muiden yritysten vertaistuki sekä kontaktit sijoittajiin ja Helsingin seudun terveysalan ekosysteemin toimijoihin.

Ohjelmaan valittujen yritysten on mahdollista hyödyntää myös moderneja toimisto- ja ryhmätyötiloja Terkko Health Hubissa Meilahden sairaala- ja kampusalueella Helsingissä. Ohjelma on tiimeille ilmainen lukuun ottamatta pientä toimistotilamaksua. Hautomo ei ota omistusosuutta osallistuvista yrityksistä.

Terveysalan startupit, olkaa yhteydessä!

“Haluamme kannustaa kiinnostuneita startupeja ja tutkijoita olemaan yhteydessä meihin myös hakujen väliaikoina. Etsimme jatkuvasti uusia kasvuyrityksiä ohjelmaamme”, Christian Lardot sanoo.

Health Incubator Helsingin ensimmäinen hautomo-ohjelma käynnistyi 2020. Hautomo on tarvittava osa jatkumoa, jossa kaupunki tukee startupeja sekä yliopistojen ja SPARK Finlandin tutkimustiimejä kehittämään terveysalan innovaatioita ja rakentamaan menestyviä kasvuyrityksiä. Hautomon ovat perustaneet Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja sen ohjelma toteutetaan yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa.

Hautomon kolmanteen ohjelmaan haki yhteensä 19 korkeatasoista startupia ja tutkimustiimiä. Hakemuksissa nähtiin laaja skaala erilaisia terveyteen liittyviä ratkaisuja. Suurin osa hakemuksista tuli Suomesta.

Lue lisää valituista startupeista englanniksi tästä linkistä.


Mikä on Health Incubator Helsinki?

Health Incubator Helsinki on kattava yrityshautomo-ohjelma terveysalan tiedepohjaisille, alkuvaiheen startupeille ja tiimeille. Hautomon ovat perustaneet Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja se toimii tiiviissä yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa. Ensimmäinen ohjelma käynnistyi 2020. Tällä hetkellä hautomon ohjelmissa on mukana yhteensä 32 terveysalan startupia. Lue lisää: https://healthincubatorhelsinki.com/


Mikä on Health Capital Helsinki?

Health Capital Helsinki rakentaa maailman parasta terveyspääkaupunkia kehittämällä pääkaupunkiseudun terveysekosysteemin toimijoiden yhteistyötä, tukemalla innovatiivisia kasvuyrityksiä ja auttamalla ulkomaisia sijoittajia ja yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyökumppaneita Suomesta. Lue lisää: https://healthcapitalhelsinki.fi/

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

Business Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2023!