Yrittäjiltä raportti yrityspalveluiden kehittämisestä – yhteistyö tiivistynyt palveluiden tuottamisessa

elo 25, 2021

Yritykset tarvitsevat erityisesti perustamisvaiheessa neuvontaa ja ohjausta. Osa yrityksistä tarvitsee myös muita viranomaispalveluita, esimerkiksi rakennuslupia. Yrittäjän tulisi saada keskeiset julkiset palvelut nopeasti ja helposti yhdeltä luukulta.

Suomen Yrittäjät esittää tuoreessa ”Yrityspalvelut ovat yrittäjän lähipalvelu” -raportissaan, miten yritys- ja elinkeinopalvelut tulisi tulevaisuudessa järjestää. Tarkoitus on varautua erityisesti alkaneen kuntavaalikauden muutoksiin: sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseen, kuntien kiristyvään taloustilanteeseen ja työllisyys- ja yrityspalveluiden siirtoon valtiolta kunnille. Myös maakuntien liittoja kehotetaan ottamaan isompi rooli yritystoiminnan vahvistamisessa alueillaan.

– Raportissa listataan erilaisia keinoja parantaa yritysten palveluita: esimerkiksi julkisten palveluiden kokonaisuutta on tarpeen selkeyttää yrittäjille, palveluiden pitää olla helposti sekä nopeasti saatavilla ja monituottajamallia tulisi laajentaa, painottaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Helsingissä kehitetty yritysten palveluja

Helsingin kaupunki on kehittänyt viime vuosina erilaisia yrityspalvelujaan tavoitteena olla yrityksille entistä parempi toimintaympäristö sekä parantaa yritysten edellytyksiä toimia ja kasvaa pääkaupungissa.

Kaupungin NewCo Helsinki tarjoaa yritysneuvontaa ja koulutuksia yrityksen perustamiseen, aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen sekä startupien kasvuun ja kansainvälistymiseen.

– Helsinki haluaa panostaa monipuolisesti aloittavan yrittäjän tukemiseen. Yrittäjät luovat uutta työtä, toteuttavat unelmiaan ja tarjoavat meille palveluita ja tuotteita, joita täältä muuten puuttuisi, toteaa yksikön päällikkö Tommo Koivusalo NewCo Helsingistä.

– Iso osa yritystoimintaa suunnittelevista asiakkaistamme tulee mitä erilaisimmista kulttuureista ja tämä tuo sitä monimuotoisuutta, josta kansainvälisen kaupungin tunnistaa, hän jatkaa.

Koronapandemia on tiivistänyt yhteistyötä yrityspalveluissa

Koronapandemian aikana yhteistyötä yrityspalveluverkoston toimijoiden välillä on tiivistetty koko maassa. Yrityksille tarjolla olevat palvelut ja neuvonta on haluttu saada tehokkaasti ja kattavasti asiakkaiden saataville.

Helsingin Yrittäjät on tehnyt tiivistä yhteistyötä yrittäjien tukemiseksi niin Helsingin kaupungin kuin Uudellamaalla toimivien viranomaisten kanssa. Yhteistyömallit on koettu toimiviksi, ja niitä on tarpeen jatkaa ja jalostaa myös uudessa normaalissa.

Lisätiedot:

Tutustu Yrityspalvelut ovat yrittäjän lähipalvelu -raporttiin tästä (pdf). Raportti on tarkoitettu päättäjien ja virkakunnan käsikirjaksi yritys- ja elinkeinopalveluiden järjestämisessä sekä kehittämisessä.

Lisää uutisia

Yritysneuvojat tukevat aloittelevia yrittäjiä

Helsingin kaupungin yritysneuvontatiimi palvelee sekä yrittäjiksi lähteviä että toimintansa alkuvaiheessa olevia yrityksiä. Tavoitteena on synnyttää kaupunkiin uutta, kannattavaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Yritysneuvonta on aina yrittäjän puolella Yrittäjäksi...

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!