Yrittäjyysinto kasvaa – alkuvaiheen yritysneuvonta testattu ratkaisu uuteen kasvuun

touko 6, 2021

Uusien yritysten perustaminen Uusyrityskeskusten kautta on ollut odotettua vilkkaampaa jo viime kesästä lähtien. Tämän vuoden tammi-maaliskuun aikana yrityksiä perustettiin jopa viidennes enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.  

Viime vuoden vertailujaksoon nähden uusia asiakkaita oli Uusyrityskeskuksissa tämän vuoden alussa kaksi prosenttia enemmän, mutta sekä asiakaskäyntejä että perustettuja yrityksiä 21 prosenttia enemmän.

– Historia on osoittanut, että taloudellisen epävarmuuden aikana kiinnostus yrittäjyyteen kasvaa. Nyt asiakasmäärä on pysynyt samana, mutta perustettujen yritysten määrä kasvanut huomattavasti. Tämä tarkoittaa sitä, että neuvontaan ei tulla epätoivon saattelemana, vaan varsin potentiaalisten yritysideoiden kanssa, iloitsee Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Suomen 30 Uusyrityskeskuksessa oli tammi-maalikuun aikana yhteensä 3 430 asiakasta. Henkilökohtaisia neuvontatapahtumia näiden asiakkaiden kanssa oli yhteensä 7 785 eli keskimäärin kaksi neuvontatapahtumaa yhtä asiakasta kohden. Uusia yrityksiä perustettiin 1 809, mikä tarkoittaa, että 53 prosenttia asiakkaista perusti yrityksen.

Yritysneuvonnan avulla kestävää yrittäjyyttä edullisesti

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n vaikuttavuustutkimuksen sekä laatujärjestelmän seurannan perusteella yritysneuvonnan avulla syntyneen yrityksen ”hinta” on maksimissaan 2 000 euroa. Uusyritysneuvontaan sijoitettu summa tulee yhteiskunnalle veroina takaisin vuodessa.

Uusyrityskeskuksen kautta syntyy myös keskimääräistä kestävämpiä yrityksiä: jopa 80 prosenttia neuvonnan kautta perustetuista yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden kuluttua, kun kaikista Suomessa perustetuista yrityksistä vastaava osuus on vain 50 prosenttia.

– On selvää, että uusi yrittäjyys on välttämätöntä, kun rakennetaan uutta kasvua koronakriisin jälkeen. Alkuvaiheen neuvonta puolestaan on paras tapa tehdä uusista yrityksistä kestäviä. Päättäjien on nyt tärkeää muistaa, että meillä Uusyrityskeskusverkostossa on jo toimivat työkalut tähän. Yritysneuvontaan on vain osoitettava riittävästi resursseja, Kallama vetoaa.

LIITE: Uusyrityskeskusvertailu 1.1.–31.3.2021 (pdf)

Lisätietoja:
Suomen Uusyrityskeskukset ry, toimitusjohtaja Susanna Kallama
susanna.kallama@uusyrityskeskus.fi, puh. 040 587 2445

Lisää uutisia

Hyvää joulua!

NewCo Helsinki toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!