Yritysneuvonta

Tarjoamme luottamuksellista yritysneuvontaa yrityksen perustamiseen ja aloittelevan liiketoiminnan kehittämiseen.

Meidän palveluiden kautta yhteensä perustettuja yrityksiä 20 000 kappaletta, joista 80% elossa 5 vuoden jälkeen.

Henkilökohtaista yritysneuvontaa vuodesta 1992.

Apunasi on kokeneita yritysneuvojia. Sinua opastaa 14 yritysneuvojaa erilaisella osaamisella ja taustalla – hyödynnä monipuolista kulttuuritaustaamme ja kieliosaamistamme. Neuvonnan aikana pääset yritysneuvojan kanssa keskittymään juuri sinun yritysideasi/yrityksesi onnistumisen kannalta tärkeisiin haasteisiin.

Tee ajanvaraus yritysneuvontaan

Jos harkitset yrityksen perustamista, aloita aina ensin tulemalla YritysInfoon. Infon jälkeen laadi alustava liiketoimintasuunnitelma (LTS) ja tee laskelmat.

Yritysneuvontaan voit saada lyhyemmän 45 min ajan ilman liiketoimintasuunnitelmaa. Laajemman yritysneuvonta-ajan 1,5 tuntia voit saada vain toimittamalla liiketoimintasuunnitelmasi.

Jos haluat lähettää liiketoimintasuunnitelmasi luottamuksellisesti turvasähköpostilla, laita siitä pyyntö osoitteeseen yrityshelsinki@hel.fi. Turvasähköpostia varten tarvitsemme myös puhelinnumerosi. Tekstiviestinä tulee PIN-koodi, jolla voit avata luottamuksellisen sähköpostiviestin. Laita liiketoimintasuunnitelmasi vastausviestin liitteeksi, niin saamme sen suojattuna. (Yhteys on suojattu TLS-salauksella, viesti pitää avata ja siihen vastata 30 vrk sisällä.)

Ajan varaamiseksi voit täyttää lomakkeen. Asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Koulutus- ja infotapahtumat

Saat opastusta yrittäjyyden alkutaipaleella.
Perustamispalvelun tapahtumat ovat suunniteltu tukemaan sinun yrityksesi onnistumista. Tutustu yritysneuvonnan tapahtumiin tästä.

Yrityksen perustamisen prosessissa hyödyllisiä linkkejä löydät täältä.

Palvelupolku

 • Osallistu Yritysinfoon ja tutustu materiaaleihin

  Osallistu Yritysinfoon ja tutustu materiaaleihin

  NewCo Helsinki järjestää viikottain Yritysinfoja, joissa saat tarpeellista tietoa yrityksen perustamisesta ja palveluistamme.

 • Laadi liiketoimintasuunnitelma

  Laadi liiketoimintasuunnitelma

  Liiketoimintasuunnitelmassa selvität, mitä yrityksesi myy, kenelle ja miten. Sisällytä suunnitelmaan lisäksi laskelmat alustavasta myynnistä ja rahoituksesta. Liiketoimintasuunnitelma käydään läpi yritysneuvonnan tapaamisessa. 

 • Varaa aika henkilökohtaiselle yritysneuvojalle

  Varaa aika henkilökohtaiselle yritysneuvojalle

  Yritysneuvojasi auttaa sinua liikeidean ja liiketoimintasuunnitelman kehittämisessä sekä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Tarvittaessa sinut ohjataan verkostomme eri alojen asiantuntijoiden luo.

 • Hae tarvittavat asiakirjat ja hae rahoitusta

  Hae tarvittavat asiakirjat ja hae rahoitusta

  Yritystä perustettaessasi voit tarvita erilaisia asiakirjoja. Saat alakohtaista tietoa yritysneuvojaltasi. Voit hakea starttirahaa ainoastaan ennen yrityksen perustamista. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin esim. pankit, Finnvera, joukkorahoitus ja tulorahoitus.

 • Perusta yritys ja tee tarvittavat sopimukset

  Perusta yritys ja tee tarvittavat sopimukset

  1) Perusta yritys ja tee tarvittavat sopimukset 2) Rekisteröi yritys kaupparekisteriin sekä verohallinnon rekistereihin (ennakkoperintärekisteri, arvonlisäverorekisteri ja tarvittaessa työnantajarekisteri) ks. www.ytj.fi, www.prh.fi 3) Ota YEL ja muut tarvittavat vakuutukset 4) Voit halutessasi liittyä yrittäjän työttömyyskassaan 5) Järjestä kirjanpito

 • Aloita liiketoiminta

  Aloita liiketoiminta

  Voit tarvittaessa varata ajan jatkoneuvontaan. Voit hakea StarttiPlus-palvelua myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen lisäapua TE-toimiston kautta. Katso meidän tapahtumakalenterista kaikki toimiville yrittäjille suunnatut tapahtumat.