Hyödyllisiä linkkejä yrityksen perustamiseen

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ)

Yrityksen perustamisilmoitus kirjataan yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Yritys saa yksilöllisen yritys- ja yhteisötunnuksen eli Y-tunnuksen. Tuotteita, palveluita tai omaa työtään myyvien yrittäjien ja yritysten tulee ilmoittautua myös ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Viralliset ilmoitukset

Yrityksen tai yhteisön perustamisesta sekä toiminnan aikana tapahtuvista muutoksista ja toiminnan lopettamisesta pitää ilmoittaa Patentti- ja rekisterihallitukseen ja Verohallintoon. Voit tehdä osan yrityksen ja yhteisön toimintaan liittyvistä ilmoituksista sähköisesti. Osa ilmoituksista pitää kuitenkin toistaiseksi tehdä paperilomakkeella.

Patentti- ja rekisterihallitus
Lainat

Lainaa voi hakea pankeilta ja valtion omistavalta Finnveralta. Finnvera myöntää myös lainatakauksia ja vientitakauksia.

Verotus

Yritysneuvojamme opastavat sinua verotukseen liittyvissä asioissa. Tutustu veroviraston ohjeisiin uusille yrittäjille tästä.

Kirjanpito

Kirjanpitolain mukaan kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia. Kirjanpito kannattaa yleensä ulkoistaa tilitoimistoille. Tilitoimistot ovat lakisääteisen kirjanpidon, arvonlisäverotuksen ja yritysverotuksen asiantuntijoita. Voit saada apua myös palkanlaskennassa ja palkkakirjanpidon hoitamisessa sekä kassavirran suunnittelussa. Lue lisää täältä.

Verkkotunnuksen hankkiminen

Voit rekisteröidä verkkotunnuksen yrityksellesi yllä olevan linkin kautta. Tunnuksen ei tarvitse olla sama kuin yrityksen nimi, vaan se voi olla esimerkiksi nimen osa tai lyhenne – mielellään lyhyt ja helposti muistettava.

Rekrytointiasiat

Helsinki-lisä – mahdollisuus rekrytoinnin avuksi.

Helsingin kaupunki kannustaa rahallisesti helsinkiläisiä tai Helsingin työssäkäyntialueella olevassa toimipisteessä toimivia työnantajia tarjoamaan työtä työttömille helsinkiläisille. Yritykset voivat hakea Helsingin kaupungin elinkeino-osaston myöntämää Helsinki-lisää. Tuki on aina harkinnanvarainen. Helsinki-lisä koostuu kahdesta tuesta eli Rekrytointituesta ja Työllistämistuesta. Lisäksi Helsinki-lisätukijakson jälkeen on haettavissa erillinen rekrytointipalkkio.

Tässä muutamia vaihtoehtoja rekrytoinnin avuksi:
Helsinki-lisä
Työkokeilu
Palkkatuki
Oppisopimuskoulutus