Helsingfors ekosystem

Helsingfors metropol är ett dynamiskt affärscentrum.

Helsingfors läge invid goda trafikförbindelser gör staden till ett utmärkt centrum för affärer både på de internationella och de inhemska marknaderna. En fungerande infrastruktur, en högutbildad arbetskraft och hög livskvalitet är en god grund för företagsverksamhet och investeringar. Helsingfors är en mäniskornära stad där den rena naturen och havet alltid finns nära.

Fler orsaker till varför Helsingfors lockar internationella startups #MyHelsinki
Goda trafikförbindelser

Helsingfors metropolområde ligger mellan öst och väst, och har ett unikt läge invid utmärkta trafikförbindelser. Från Helsingfors går det lätt att starta både ut mot EU:s marknader och mot Ryssland.

Högt utbildad arbetskraft

Metropolområdets arbetskraft är högutbildad. Området stiger allt jämt högre upp på Europas top 10-listor både vad gäller produktivitet och i internationella jämförelser av konkurrenskraften.

En fungerande infrastruktur

Helsingfors har en fungerande infrastruktur för affärsverksamheten. Infrastrukturen stöds av effektiv logistik, fungerande nätverk, utrymmen för produktutveckling och högklassiga privata och offentliga tjänster.

Hög levnadsnivå

Helsingfors metropolområde är fyllt med liv, men det är även en ren, stabil och säker verksamhetsmiljö. World Happiness Report listade upp finländarna som världens näst lyckligaste folk.

Affärsverksamhetens ekosystem

Området lämpar sig särskilt väl för dataintensiv affärsverksamhet. Affärsverksamhetens ekosystem är mycket stabilt.

Att starta affärsverksamhet i Finland

Det är lätt att starta affärsverksamhet i Finland. Transparensen och öppenheten samt den effektiva infrastrukturen gör det möjligt att snabbt inleda affärsverksamheten. Processen är enkel och tar endast två till tre veckor.