Ekosystemet för startup-företagen i Helsingfors

Startup-ekosystemet i Helsingfors.

Ekosystemet för startup-företagen i Helsingfors

Helsingfors stad har anslutit sig till den internationella Dealroom-tjänsten för startup-företag. Målet med Dealroom-tjänsten är att på ett nytt sätt föra samman startups, investerare, inkubatorer och acceleratorer, högskolor och universitet samt information om investeringar i huvudstadsregionen. Tjänsten produceras av det holländska startup-företaget Dealroom.com i samarbete med Business Helsinki.

Den kontinuerligt uppdaterade databasen i Dealroom erbjuder en omfattande inblick i ekosystemet för startup-företag i huvudstadsregionen. Hittills finns det 2 000 startup-företag och andra aktörer listade i tjänsten. De senaste investeringsrundorna som listats i tjänsten har gjorts av bland annat Solar Foods, Choicely, Supermetrics, Quuppa, Varjo, HMD Global, Swappie och Wolt.

Datat är omfattande och Dealroom-synligheten kan på många olika sätt hjälpa startup-företagen och övriga aktörer att få bättre förutsättningar för tillväxt. Företag, vars uppgifter inte sedan tidigare finns i Dealroom, kan om de så vill själva ansluta sig till tjänsten, som är avgiftsfri och tillgänglig för alla.

Bekanta dig med databasen för startup-ekosystemet  i Helsingfors

Värdet av Helsingfors startup-ekosystem har tredubblats

Den omfattande rapporten av Business Helsinki och Dealroom framhäver bland annat att startup-ekosystemet i Helsingfors har tredubblats i värde sedan år 2015 och att det sammanlagda värdet på startup-företagen överskrider 25 miljarder euro.

Läs mer och ladda ner rapporten om startup-ekosystemet här