Helsinki Startup Kit i samarbete med Slush Node

De bästa tipsen för din startup

Det unika ekosystemet för startup-företagen i Helsingfors har placerat sig utmärkt i de internationella jämförelserna. Utöver att bilda nätverk med andra aktörer, är det även lätt att hitta finansiering och begåvad arbetskraft till startupen här. Atmosfären i Helsingfors är internationell och livskvaliteten hög.

Helsingfors stad har nu tillsammans med Slush utvecklat en ”startförpackning” för personer som agerar på distans och startups som utvecklar sin verksamhet. De värdefulla tipsen som ingår i förpackningen hjälper just dig och din startup att bli en del av detta särskilda ekosystem.

Helsingfors stads mål är att göra Helsingfors till en allt företagsvänligare verksamhetsmiljö, där vardagen är smidig. Helsingfors erbjuder otroligt många olika tjänster för startups, som strävar efter framgång, tillväxt och utveckling. Nedan ser du de bästa sätten att få igång verksamheten för din startup och få den att växa – på distans.

Helsinki Startup Database

Helsingfors har anslutit sig till en del av det internationella nätverket, som samlar ihop ekosystemen för startup-företag. Nästan 2 000 startups, över 100 investerare, 30 000 arbetsplatser och 224 företag har samlats ihop i tjänsten som producerats av NewCo Helsinki och Dealroom. I databasen finns även uppgifter om bland annat finansieringsrundorna. Bekanta dig med vår databas.

Experimentella plattformer

Forum Virium Helsinki är Helsingfors stads innovationsbolag, som tillsammans med företagen, högskolorna, andra aktörerna inom den offentliga sektorn och helsingforsborna utvecklar en fungerande stad. Forum Viriums mål är att göra Helsingfors till världens bäst fungerande smartstad.

Via webbplatsen Testbed Helsinki hittar du omfattande med utvecklings- och experimentella möjligheter för nya produkter och tjänster som Helsingfors stad erbjuder.

Jätkäsaari Mobility Lab är en experimentell plattform för smart rörlighet i Helsingfors. Jätkäsaari Mobility Lab möjliggör en prövning av nya smarta trafiklösningar i en äkta miljö.

HUS Testbed – HUS Helsingfors universitetssjukhus erbjuder medicinska teknikföretag en möjlighet att utveckla och pröva sina produkter och tjänster i en äkta sjukhusmiljö.

Soft landing till Helsingfors

NewCo Helsinki erbjuder tillsammans med sina partner olika tjänster, med vilka en mjuk landning till Helsingfors samt en möjlighet att bekanta sig med den nya miljön för affärsverksamhet garanteras. NewCo Helsinkis tjänster stöder grundandet och utökandet av företag, bildandet av nätverk samt stöder även företaget att bli hemmastatt i Helsingfors.

Helsinki Business Hub erbjuder tjänster för utlandsägda företag, som funderar på att börja verksamheten i Helsingfors och dess närområden.

Stödtjänsterna i The Spouse Program är avsedda för makar/makor som flyttat till Finland tillsammans med sin anställda partner. The Spouse Program arrangerar bland annat möjligheter att bilda nätverk, handledning och evenemang.

Incubatorer och acceleratorer

Helsingfors stad har påbörjat en ny tjänst vid namnet NewCo Accelerator, som erbjuder startupen incubator- och acceleratortjänster. Den huvudsakliga målgruppen för NewCo Accelerator är startups med hög tillväxtpotential, som söker finansiering, men som på grund av den ekonomiska krisen, som orsakats av coronaviruspandemin, har svårigheter med att hitta lämpliga tjänsteleverantörer.

Information om övriga incubatorer och acceleratorer finns nedan.

Aalto Startup Center

Aalto Startup Center erbjuder incubator- och acceleratortjänster för nybörjande startups.

Epicenter Helsinki

Epicenter Helsinki hjälper startups, storföretag och scaleup-tillväxtföretag att effektivera sin tillväxt.

Health Incubator Helsinki

Health Incubator Helsinki är ett tre år långt incubatorprogram, som är avsett för forskningsbaserade grupper och startups inom hälsovårdssektorn.

Helsinki Business Hub

Helsinki Business Hub är ett näringsbolag inom Helsingfors regionen. Helsinki Business Hub hjälper utländska företag att grunda och utöka sin affärsverksamhet i Helsingfors och dess närområden.

Kiuas

Kiuas stöder via acceleratorprogram och webbtjänster startups i ett tidigt skede.

Maria 01

Maria 01 är en ledande tillväxtfusion i de nordiska länderna. Startups, kapitalinvesterare och övriga aktörer inom ekosystemet trivs under samma tak med Maria 01.

Turbiini

Turbiini erbjuder stödtjänster till startups som inom Helsingfors regionen är i ett tidigt skede. Turbiini fungerar även som en intern accelerator för studentledda företagsinnovationer inom yrkeshögskolan Metropolia.

VTT Ventures

VTT Ventures är en av de ledande forskningsinstituten i Europa. VTT hjälper forskare med kommersialiseringen av deep tech-innovationer. VTT LaunchPad är en incubator som fokuserar sig på deep tech, där forskning, teknologi, mentorskap och investering förenas.

xEdu

xEdu är en företagskuvös, som är riktad till EdTech-branschen, dvs. för startups inom den utbildningsteknologiska branschen.

Funding

Offentliga inhemska stöd: Business Finland

Ängelfinansiering: FiBAN – Finnish Business Angels Network

Lånefinansiering: Finnvera, Nordea Startup, Fundu (crowdfunding)

Europeiska unionens stöd och annat: Kontakta oss: startup@hel.fi

Crowdfunding: InvesdorFunderbeamMesenaatti, SeedrsIndieGogo och Kickstarter

Startup-evenemang

Slush är ett av de ledande startup- och tech-evenemangen i världen, som samlar ihop startups och investerare under samma tak.

Arctic15 är ett evenemang för att bilda nätverk, som inriktar sig på resultat.

SHIFT för samman både beslutsfattare och innovationsaktörer för att utveckla vettig affärsverksamhet.

Arbetsplatser

The Hub – De intressantaste och mest inspirerande startup-arbetsplatser. The Hub är en avgiftsfri plattform för samfund, som är skräddarsydd för tillväxtföretagens behov.

Co-working-lokaler

Co-working-lokalerna är svar på både permanenta och sporadiska behov för arbetslokaler. Ytterligare erbjuder de gemensamma lokalerna olika tjänster, såväl från kaffe till utskrift som till stöd för startupens företagsverksamhet. Upplistningen finns på  Helsinki Business Hubs webbplats.

Entrepreneurship society (ES)

Om du är studerande, kontrollera om din skola har en egen Entrepreneurship society (ES), som arrangerar verksamhet och evenemang.

Varför Helsingfors?

Helsingfors är en internationell stad, där livskvaliteten är hög och förutsättningarna för entreprenörskap är i skick. Ekosystemet för startup-företagen i Helsingfors är unikt och även internationellt beaktad. Här är det lätt att hitta begåvad arbetskraft och kunniga partner. Helsingfors är en fungerande stad såväl för företag, arbetstagare som även för familjer. Det finns mångsidigt med olika tjänster för arbets- och fritiden i Helsingfors.

CENTRALA SIFFROR OM HELSINGFORS

629M€

insamlat år 2019

1862

Startups

106

Kapitalinvesterare

#1

Världens lyckligaste land

#1

Det mest lockande investeringsobjektet

#1

Bästa staden för balans inom arbete och privatliv

#1

Bästa landet för utomlandsboende

#1

Bästa digitala och offentliga tjänster

#1

Världens bästa utbildningssystem

#1

Världens miljövänligaste land

#2

Världens tryggaste stad

#3

Bästa staden för startups

#3

Framtidens stad

#4

Ett tillväxande ekosystem för startup-företag

#5

I jämförelsen Global Talent Competitiveness

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin niin yrittäjyydestä, Helsingin startup-kentän viimeisimmät kuulumiset kuin erilaisista tapahtumista ja koulutuksista, joiden avulla yrityksesi menestyy.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Subscribe to the newsletter

Our newsletters will provide you with comprehensive information on entrepreneurship, the latest updates from the startup scene in Helsinki and different events and training opportunities that will help your business thrive.

Interests

Thank you!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeissämme tarjoamme sinulle kattavan paketin Helsingin startup-kentän viimeisimmistä kuulumisista sekä erilaisista tapahtumista ja koulutuksista.

Kiinnostuksen kohteet

Kiitos tilauksesta!

Three people with laptops in their arms, sitting on the stairs.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Våra nyhetsbrev kommer att ge dig omfattande information om entreprenörskap, de senaste uppdateringarna från startscenen i Helsingfors och olika evenemang och utbildningsmöjligheter som hjälper ditt företag att frodas.

Tack så mycket!